Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντολή στα παρεκκλήσια του Λας Βέγκας να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον Ελβις Πρίσλεϊ σε θεματικές τελετές γάμων έδωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται το όνομα και την εικόνα του μουσικού. Ηδη από τις αρχές Μαΐου έχουν σταλεί σχετικές επιστολές για παύση χρήσης του ονόματος και της εικόνας του βασιλιά του rock and roll. 

Διαβάστε ακόμη: Ελον Μασκ: «Δουλέψτε 40 ώρες την εβδομάδα κατά ελάχιστο και μετά ζητήστε τηλεργασία»

Ωστόσο ο Ελβις είναι στενά συνδεδεμένος με τη βιομηχανία του Λας Βέγκας και πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη απαγόρευση μπορεί να βλάψει τις επιχειρήσεις. «Αυτό είναι το ψωμί μας» λέει στον Guardian η Kayla Collins, διαχειρίστρια του LasVegasElvisWeddingChapel.com και του Little Chapel of Hearts. «Μόλις βγήκαμε από τους περιορισμούς του κορονοϊού και τώρα συμβαίνει αυτό», επεσήμανε.

Οι γάμοι στο Λας Βέγκας αποφέρουν κέρδη σχεδόν δύο εκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο και αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι γάμοι με θεματική τον Ελβις Πρίσλεϊ αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ποσοστό των κερδών. «Η απόφαση αυτή μπορεί να καταστρέψει ένα μέρος της βιομηχανίας γάμου. Πολλοί μπορεί να χάσουν το μέσο που είχαν για να βγάζουν τα προς το ζην» λένε οι ειδικοί.

Στην επίμαχη επιστολή, η αρμόδια εταιρεία αναφέρει ότι θα παύσει την μη εξουσιοδοτημένη χρήση «του ονόματος, της ομοιότητας, της φωνής, και άλλων στοιχείων που συστήνουν την περσόνα του Έλβις Πρίσλεϊ, σε διαφημίσεις, εμπόριο και άλλους τομείς». Προσθέτει επίσης ότι τα «Έλβις, Έλβις Πρίσλεϊ και βασιλιάς του rock and roll» είναι προστατευμένες ονομασίες. «Προσπαθούμε να συνεργαστούμε με καθεμία από αυτές τις μικρές επιχειρήσεις για να διασφαλίσουμε ότι η χρήση του ονόματος, της εικόνας και της ομοιότητας του 'Ελβις έχει επίσημη άδεια και εξουσιοδότηση, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους», δήλωσε η Authentic Brands Group.

Ο Ελβις Πρίσλεϊ συνδέθηκε άρρηκτα με το Λας Βέγκας στις δεκαετίες του '60 και του '70. Το 1964 δε, η ταινία «Viva Las Vegas» περιείχε ένα θεματικό κομμάτι που έχει γίνει ο ανεπίσημος ύμνος της πόλης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA