Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 21χρονος Μπράιαν Χερνάντες από το Ντάλας των ΗΠΑ τσακώθηκε με την κοπέλα του και αποφάσισε να διαρρήξει το Μουσείο Τέχνης της πόλης και να καταστρέψει αγγεία ανεκτίμητης αξίας το βράδυ της Τετάρτης. Ο Χερντάντεζ κατέστρεψε τουλάχιστον τρία αρχαία ελληνικά έργα τέχνης, ηλικίας πάνω από 2.500 ετών. Κατέστρεψε επίσης ένα σύγχρονο έργο ιθαγενών Αμερικανών, ένα ελληνικό κύπελο από το 540 π.Χ. περίπου και τη γυάλινη μπροστινή πόρτα του μουσείου. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις ζημιές ανέρχονται σε 5.153.000 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: Ινδία: Viral βίντεο δείχνει μια γυναίκα να ρισκάρει τη ζωή της για λίγες σταγόνες νερό

Σύμφωνα με την αστυνομία, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει τον Χερνάντεζ να χρησιμοποιεί ένα σκαμνί για να σπάσει δύο γυάλινες προθήκες και δύο αρχαία αντικείμενα μέσα σε αυτές – έναν ελληνικό αμφορέα του 6ου αιώνα π.Χ. και ένα αγγείο που χρονολογείται στο 450 π.Χ.. Τα δύο αντικείμενα μαζί είχαν αξία περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια. Έσπασε επίσης μια προθήκη και κατέστρεψε μια κύλικα «Ηρακλής και το Λιοντάρι της Νεμέας» αξίας περίπου 100.000 δολαρίων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στη συνέχεια, σήκωσε ένα σύγγχρονο κεραμικό ομοίωμα των Ινδιάνων της Αμερικής αξίας 10.000 δολαρίων και το πέταξε στο πάτωμα όπου έσπασε σε κομμάτια. «Τα αντικείμενα μέσα στις προθήκες που καταστράφηκαν είναι σπάνια αρχαία αντικείμενα που είναι εξαιρετικά πολύτιμα και μοναδικά», αναφέρει η αστυνομία. Εκτός από τα αντικείμενα που καταστράφηκαν, ο Χερντάντεζ προκάλεσε καταστροφές σε ένα τηλέφωνο, έναν υπολογιστή και έναν πάγκο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA