Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπό αμφισβήτηση τίθεται ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθώς ο Βρετανός βουλευτής Τζέσι Νόρμαν υπέβαλε πρόταση μομφής κατά του Αγγλου πρωθυπουργού. Το κοινοβούλιο επιβεβαίωσε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης για τον Μπόρις Τζόνσον θα διεξαχθεί αργότερα τη Δευτέρα, μεταξύ 18.00 και 20.00. Ο Sir Graham Brady, επικεφαλής της Επιτροπής του 1922, ανέφερε προ ολίγου ότι το όριο του 15% των Συντηρητικών βουλευτών για να γίνει δεκτή η προσφυγή, συμφώνησε. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 54 βουλευτές των Τόρις έχουν επιβεβαιώσει την έλλειψη εμπιστοσύνης στον κ. Τζόνσον - αν και ο ακριβής αριθμός δεν θα κοινοποιηθεί.

Προσωπικό το μένος;

Οπως αποκαλύπτει η πολιτική ανταποκρίτρια του Sky News, Tamara Cohen, ο βουλευτής των Τόρις που υπέβαλε την επιστολή εμπιστοσύνης είναι παντρεμένος με την επικεφαλής της επιτροπής εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου.  Αποδεικνύεται ότι ο Νόρμαν, ο οποίος επιβεβαίωσε την τελευταία ώρα ότι είχε υποβάλει επιστολή δυσπιστίας στον κ. Τζόνσον, είναι παντρεμένος με την Κέιτ Μπίνγχαμ - η οποία ηγήθηκε της ειδικής ομάδας εμβολίων της χώρας.

Η κα Bingham ήταν η πρόεδρος της Task Force Εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Μάιο του 2020 έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2020.

«Ξέρετε ότι ο πρωθυπουργός μιλάει πολύ για την κυκλοφορία του εμβολίου; «Λοιπόν, η Kate Bingham, η οποία φυσικά ηγήθηκε της ειδικής ομάδας εμβολίων, είναι η σύζυγος του Jesse Norman, του πρώην υπουργού Οικονομικών. Έτσι αυτό δίνει μια ενδιαφέρουσα προοπτική σε αυτό που συμβαίνει» είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Ο Τζέσι Νόρμαν, βουλευτής των Συντηρητικών του Χέρεφορντ και του Νότιου Χέρεφορντσάιρ, επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε επιστολή δυσπιστίας στον Μπόρις Τζόνσον. Σε μια καταδικαστική επιστολή που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα το πρωί, ο κ. Norman είπε ότι δεν βλέπει «καμία περίπτωση» υπό την οποία θα μπορούσε να υπηρετήσει μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού. Λέει ότι η μεταναστευτική πολιτική της Ρουάντα είναι «άσχημη», προσθέτοντας ότι η απόφαση του κ. Τζόνσον να χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως «δικαιωμένο» από την έκθεση Σου Γκρέι είναι «γκροτέσκα».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA