Μενού
  • Α-
  • Α+

Διαφήμιση για ανδρικό σπρέι σώματος στην Ινδία αποσύρθηκε μετά από έντονες αντιδράσεις αφού προωθούσε την κουλτούρα του βιασμού και την ομαδική κακοποίηση. Η διαφήμιση χαρακτηρίστηκε ντροπιαστική, αηδιαστική και εξαιρετικά κακόγουστη. Στα πλάνα της διαφήμισης παρουσιάζονται τέσσερις άνδρες που φαίνεται να παρακολουθούν μία φοβισμένη γυναίκα. Αφού αφήνεται το υπονοούμενο ότι κάποιος πρέπει να την προσεγγίσει, ο θεατής αντιλαμβάνεται τελικώς ότι αναφέρονται στο σπρέι και όχι σε εκείνη.

Διαβάστε ακόμη: TikTok: Μορμόνα influencer χώρισε εξαιτίας ανταλλαγής συντρόφων και «έδωσε» τους followers

«Αυτή η διαφήμιση προωθεί, ξεκάθαρα, τη σεξουαλική βία κατά γυναικών και κοριτσιών και προωθεί τη νοοτροπία βιασμού μεταξύ ανδρών. Η διαφήμιση είναι αξιοπερίεργη και δεν θα πρέπει να επιτραπεί η αναπαραγωγή της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης» έγραψε το Σάββατο η Swati Maliwal, πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών του Δελχί, στο υπουργείο Ενημέρωσης και Ραδιοτηλεόρασης.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η Layer'r Shot, η εταιρεία πίσω από το διαφημιστικό, απολογήθηκε σημειώνοντας πως «δεν είχε σκοπό να θίξει τα συναισθήματα κανενός ή να προσβάλει τη σεμνότητα οποιασδήποτε γυναίκας ή να προωθήσει οποιοδήποτε είδος κουλτούρας, όπως λανθασμένα αντιλαμβάνονται ορισμένοι».

https://www.instagram.com/p/Cedsob5KIiP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA