Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος ξεκίνησαν να ψηφίζουν επί της πρότασης μομφής που υποβλήθηκε στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, τουλάχιστον 145 από τους 359 βουλευτές των Συντηρητικών έχουν δημοσίως εκφράσει τη στήριξή τους στον Βρετανό πρωθυπουργό. Αρκούν επομένως 180 ψήφοι για να απορριφθεί η πρόταση.

Διαβάστε ακόμη: Reuters για Μπόρις Τζόνσον: Αυτοί είναι οι 5 υποψήφιοι διάδοχοι, αν υπερψηφιστεί η πρόταση μομφής

Ο Σκωτσέζος βουλευτής, Τζον Λάμοντ, παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να ψηφίσει κατά του Μπόρις Τζόνσον στη διαδικασία της πρότασης μομφής, σύμφωνα με το ITVNews. «Είμαι ξεκάθαρος ότι χρειαζόμαστε μια νέα κατεύθυνση, έναν νέο ηγέτη και ένα νέο στυλ διακυβέρνησης», λέει στο BBC.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Είπε ότι είχε βρει ορισμένα από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ντάουνινγκ Στριτ ιδιαίτερα σοκαριστικά και αποκαρδιωτικά και ότι πολλοί από τους ψηφοφόρους του στη Σκωτία νιώθουν το ίδιο. Αρνήθηκε να κάνει εικασίες για το αποτέλεσμα της αποψινής βραδιάς, αλλά είπε ότι «είναι ξεκάθαρα πολλοί βουλευτές πολύ δυσαρεστημένοι».

Πάντως, και ο Βρετανός βουλευτής Ντάγκλας Ρος, ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος της Σκωτίας, δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της μομφής κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στην ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA