Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κλεψύδρα για την τελική απόφαση άδειασε και ο Μπόρις Τζόνσον γνώρισε πρωτοφανή αποδοκιμασία όχι μόνο από τους Εργατικούς, αλλά και από βουλευτές του κόμματός του για τα κορονοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω σκληρού lockdown. Παρόλα αυτά, κέρδισε τη ψήφο εμπιστοσύνης με 211 ψήφους έναντι 148. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας στο κόμμα του, επιχειρώντας να επαναφέρει το κλίμα συσπείρωσης. Για αυτό και υποσχέθηκε να καταρτίσει νέο αναπτυξιακό σχέδιο την επόμενη εβδομάδα που θα προωθήσει τη μείωση φόρων. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απέκλεισε από νωρίς το ενδεχόμενο παραίτησής του και πλέον δεν απειλείται από νέα πρόταση δυσπιστίας για έναν χρόνο, σύμφωνα με τον κανονισμό, και πιθανότατα μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2024. 

Το γεγονός ότι σχεδόν το 40% των βουλευτών των Συντηρητικών δεν επιθυμεί την παραμονή Τζόνσον στην εξουσία προοικονομεί εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα, μολονότι ο Τζόνσον δεν μπορεί, πρακτικά, να αμφισβητηθεί. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA