Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πεποίθησή του πως τα ρωσικά στρατεύματα δε σημείωσαν αξιοσημείωτα εδαφικά κέρδη στις μάχες στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε στο καθημερινό του διάγγελμα ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χθες Τρίτη το βράδυ, διαψεύδοντας ρωσικούς ισχυρισμούς πως είναι κοντά η επικράτησή τους στην περιοχή.  «Η κατάσταση στο μέτωπο δεν μεταβλήθηκε σημαντικά τις προηγούμενες 24 ώρες», διαβεβαίωσε ο κ. Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι «η ηρωική υπεράσπιση του Ντονμπάς συνεχίζεται».

Οι πιο σφοδρές μάχες συνεχίζουν να διεξάγονται στις πόλεις Σεβεροντονιέτσκ, Λισιτσάνσκ και Ποπάσνα, συνέχισε. «Υπάρχει η αίσθηση πως οι δυνάμεις κατοχής δεν πίστευαν ότι η αντίσταση θα ήταν τόσο ισχυρή», πρόσθεσε. Πάντα σύμφωνα με τον αρχηγό του ουκρανικού κράτους, η Ρωσία αναπτύσσει κι άλλες μονάδες στο Ντονμπάς και στη νότια περιφέρεια της Χερσώνας για να αντιμετωπίσει τις ουκρανικές αντεπιθέσεις.

«Αλλά τι νόημα έχει αυτό; Ούτως ή άλλως, οι περισσότερες από τις δυνάμεις κατοχής έχουν συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό ότι δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν στην Ουκρανία», είπε, υποστηρίζοντας πως από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην επικράτεια της χώρας του έχουν σκοτωθεί «πάνω από 31.000» μέλη των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων.

Από την 24η Φεβρουαρίου, «η Ρωσία πληρώνει για αυτόν τον απόλυτα παράλογο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας με τη ζωή 300 και πλέον στρατιωτών της καθημερινά. Και θα ξημερώσει η μέρα που ο αριθμός των απωλειών θα ξεπεράσει τα όρια του επιτρεπτού ακόμα και για τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο οι αριθμοί των απωλειών στους οποίους αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ουκρανία: 3 νεκροί σε βομβαρδισμούς του πυροβολικού της Ρωσίας στο Χάρκοβο

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ολέχ Σινεχούμποφ.

Επλήγη η πόλη Χάρκοβο και αρκετά κοντινά χωριά, ανέφερε ο αξιωματούχος μέσω Telegram. Υποστήριξε ότι «ο εχθρός δεν μπορεί να σπάσει την αντίσταση των υπερασπιστών μας» και γι’ αυτό «οι δυνάμεις κατοχής επιδίδονται σε τρομοκρατικές ενέργειες, ρίχνουν εναντίον άοπλων ανθρώπων».

Στην κοινότητα Μπαστάνκα, στη νότια περιφέρεια Μικολάιφ, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, ανέφερε η τοπική εισαγγελία.

Στην πόλη Μικολάιφ, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, ακούστηκαν εκρήξεις, μετέδωσαν ουκρανικά ΜΜΕ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA