Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναστατωμένη η Γερμανία από τη φονική επίθεση σε δρόμο του Βερολίνου, κατά την οποία ένας άνδρας έπεσε πάνω σε περαστικούς, προκαλώντας τον θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό οκτώ ατόμων. Η γυναίκα ήταν δασκάλα και οι περισσότεροι τραυματίες μαθητές της. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων "DPA" και την γερμανική Bild, η αστυνομία βρήκε ένα σημείωμα πάνω στο αυτοκίνητο, στο οποίο ο δράστης φέρεται να ομολογεί τα αίτια της πράξης του, σηματοδοτώντας έτσι πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και όχι για δυστύχημα.

Διαβάστε ακόμη: Χάρβεϊ Γουάινστιν: Αντιμέτωπος ξανά με δύο σεξουαλικές κατηγορίες - Επιτέθηκε σε γυναίκα το 1996

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η Bild, επικαλείται πηγή που συμμετέχει στις έρευνες, που φέρεται να δήλωσε πως «δεν ήταν σε καμία περίπτωση ατύχημα. Είναι ένας στυγερός δολοφόνος».  Σημειώνεται, ότι ο οδηγός, 29χρονος Γερμανός αρμενικής καταγωγής, ακινητοποιήθηκε από παρευρισκόμενους και παραδόθηκε στην αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το αυτοκίνητο, μάρκας Renault Clio, ξέφυγε από την πορεία του σε κάθετο δρόμο της Tauentzienstrasse, ενός από τους πλέον πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους του δυτικού Βερολίνου, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, έπεσε πάνω στο πλήθος, συνέχισε την πορεία του για ακόμη 200 μέτρα και κατέληξε στη βιτρίνα πολυκαταστήματος καλλυντικών.

Το συμβάν έλαβε χώρα κοντά στο σημείο μιας θανατηφόρας επίθεσης στις 19 Δεκεμβρίου 2016, όταν ο Aνίς Aμρί, ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο με ισλαμιστικούς δεσμούς, άρπαξε ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό και στη συνέχεια έπεσε σε πλήθος σε μια γεμάτη κόσμο Χριστουγεννιάτικη αγορά του δυτικού Βερολίνου, σκοτώνοντας 11 ακόμη ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA