Μενού
  • Α-
  • Α+

Πανικός επικρατεί στα νοσοκομεία της Βρετανίας με τους διαδρόμους στα επείγοντα να είναι γεμάτοι ασθενείς που περιμένουν στην ουρά έως και 13 ώρες, ώστε να δουν γιατρό, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail.  Με την πανδημία να είναι η κύρια αιτία που πολλά ραντεβού ασθενών ακυρώθηκαν καθώς τα νοσοκομεία έριξαν το βάρος στους ασθενείς με κορoνοϊό, τώρα οι Βρετανοί που έχουν ανάγκη από γιατρό συνωστίζονται στα Επείγοντα των δημόσιων νοσοκομείων, όπου η αναμονή μπορεί να κρατήσει μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας.

Διαβάστε ακόμη: Μακελειό στο Τέξας: «Είπε καληνύχτα στη δασκάλα και την πυροβόλησε στο κεφάλι»

Χαρακτηριστικά, εκπρόσωπος της οργάνωσης Silver Voices για τα δικαιώματα των ασθενών δήλωσε πως «αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη στον 21ο αιώνα» και πρόσθεσε ότι μέχρι οι ασθενείς να εξεταστούν στα Επείγοντα η κατάσταση της υγείας τους χειροτερεύει.

Βουλευτές αλλά και προσωπικότητες από τον ιατρικό χώρο διαμαρτύρονται και τονίζουν πως για την κατάσταση φταίει το γεγονός ότι οι ασθενείς δεν έχουν την δυνατότητα να κλείσουν ένα δια ζώσης ραντεβού με τον οικογενειακό γιατρό τους. 

Επίσης, στοιχεία του NHS που δόθηκαν στην δημοσιότητα κατέδειξαν πως τον Απρίλιο 24.138 άνθρωποι αναγκάστηκαν να περιμένουν για πάνω από 12 ώρες στα Επείγοντα των δημόσιων νοσοκομείων, δηλαδή, τρεις φορές περισσότερο από τον στόχο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA