Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκτελέστηκε στην Αριζόνα ο θανατοποινίτης Φρανκ Ατγουντ, ο οποίος μια μέρα πριν καθίσει στην καρέκλα μπροστά στα μάτια της 8χρονης που δολοφόνησε πριν από περίπου 40 χρόνια, χειροτονήθηκε ορθόδοξος μοναχός και πήρε το όνομα Εφραίμ. Η Πολιτεία της Αριζόνα προχώρησε στην εκτέλεση του θανατοποινίτη Frank Atwood σε ηλικία 66 ετών το απόγευμα της Τετάρτης (8/6). Πρόκειται για τον 39ο θανατοποινίτη που εκτελείται στην Αριζόνα από το 1992.

Η ιστορία του θανατοποινίτη έγινε γνωστή στη χώρα μας και πήρε έκταση, καθώς αλληλογραφούσε με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο. Ο 66χρονος, ποτέ δεν ομολόγησε το φρικιαστικό έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε και μέχρι σήμερα, επί περίπου 40 χρόνια, δήλωνε αθώος. Ο Frank Atwood είχε βαπτιστεί ορθόδοξος στη φυλακή και πήρε το όνομα Αντώνιος. Eγινε ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα μετά την βάπτιση του για την τακτική επικοινωνία που είχε με μοναχούς και Ιεράρχες σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και στις ΗΠΑ.

Εξω από την Πολιτειακή φυλακή Φλόρενς της Αριζόνα των ΗΠΑ είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές που ζητούσαν δικαίωση για τη δολοφονία της Vicki Lynne Hoskinson από το Tucson της Αριζόνα. Παράλληλα, υπήρχαν και διαδηλωτές κατά των εκτελέσεων.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών, όπου έγινε η ενημέρωση Τύπου μετά την εκτέλεση, μίλησε και η Debbie Carlson, μητέρα της δολοφονημένης Vicki Lynne Hoskinson που είπε με δάκρυα στα μάτια: «Σήμερα επισφραγίστηκε η τελική δικαιοσύνη για την κόρη μας Vicki Lynne. Η οικογένεια μας περίμενε 37 χρόνια, εννέα μήνες και 22 ημέρες για να έρθει αυτή η μέρα. Η Vicki ήταν ένα ζωηρό μικρό κορίτσι με ένα μεταδοτικό γέλιο, που μπορούσε να σου λιώσει την καρδιά».

Η 8χρονη είχε απαχθεί ενώ πήγαινε με το ποδήλατό της να ταχυδρομήσει μια κάρτα γενεθλίων τον Σεπτέμβριο του 1984 και η σορός της, είχε βρεθεί τυχαία, επτά μήνες μετά, 32 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της απαγωγής της, σε μια έρημο. Για το θάνατο της συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο ο Frank Atwood, άνθρωπος με ποινικό παρελθόν που είχε καταδικαστεί το 1975 για άσεμνη συμπεριφορά σε παιδί κάτω των 14 ετών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των αρμοδίων των φυλακών, ο Frank Atwood στα τελευταία του λόγια ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύτιμε Πατέρα που ήρθες σήμερα και με οδήγησες στην πίστη. Θέλω να ευχαριστήσω την όμορφη γυναίκα του που με αγάπησε με ότι είχε. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μου  μου και την νομική ομάδα και πάνω απ’ όλα τον Ιησού Χριστό που μέσα από αυτήν την άδικη διαδικασία, με οδήγησε στη σωτηρία. Προσεύχομαι ο Θεός να δείξει το έλεος Του σε όλους μας και σε εμένα».Δίπλα του την ώρα της εκτέλεσης, υπήρχε ιερέας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA