Μενού
  • Α-
  • Α+

Η περιουσία του δισεκατομμυριούχου Τζέφρι Επστάιν που αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019, έχει αρχίσει να βγαίνει στο «σφυρί», όμως αρκετά ακίνητα δυσκολεύονται να βρουν αγοραστή, καθώς έχουν συνδεθεί με ιστορίες φρίκης. Χαρακτηριστική περίπτωση, οι δύο τροπικοί παράδεισοι που διατηρούσε στη Καραϊβική, είναι γνωστοί ως «νησιά των παιδεραστών», καθώς στα συγκεκριμένα νησιά ο ίδιος είχε βιάσει και κακοποιήσει πολλά παιδιά!

Διαβάστε ακόμη: Μαριούπολη: Δραματική προειδοποίηση του δημάρχου - Χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από χολέρα

Σύμφωνα με την nypost.com, αυτά τα δύο νησιά αποτελούν πρόκληση για την διαχειρίστρια εταιρεία της περιουσίας του Επστάιν, καθώς κοστίζουν μεν αρκετά, αλλά η τιμή τους έχει πέσει, αφού ακόμα δεν έχει βρεθεί αγοραστής. Συγκεκριμένα, η αρχική τιμή των νησιών Great St. James και Little St. James ήταν 125 εκατομμύρια δολάρια, όμως πλέον κοστίζουν 55 εκατομμύρια δολάρια το ένα, κάτι που αντιστοιχεί σε μείωση 12% σε σχέση με την αρχική ζήτηση, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Έτσι, σε περίπτωση που αγοράσει κάποιος και τα δύο νησιά, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 110 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Adam Modlin, αντιπρόσωπος της Modlin Group -που βγάζει στο «σφυρί» τα νησιά του Τζέφρι Επστάιν- είπε ότι μετά την μείωση της αρχικής τιμής εμφανίστηκαν πολλοί αγοραστές, όμως και πάλι υπάρχει θέμα στη πώληση, γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον, ώστε να πουληθούν μαζί τα δύο νησιά, κάτι που είναι και ο αρχικός στόχος της διαχειρίστριας εταιρείας της περιουσίας του νεκρού δισεκατομμυριούχου. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά από την ζωή του Επστάιν, αγόρασε το 2016 το νησί Great St. James που βρίσκεται απέναντι από τον κόλπο του St. Thomas και έχει έκταση μεγαλύτερη των 160 στρεμμάτων. Ο τροπικός παράδεισος αποκτήθηκε τρία χρόνια πριν την σύλληψη του δισεκατομμυριούχου, με αποτέλεσμα να έχει πολύ λίγες κατασκευές.

Αντιθέτως, το άλλο νησί που ονομάζεται Little St. James, το είχε στη κατοχή του για περισσότερο καιρό, με αποτέλεσμα να περιλαμβάνει ένα ελικοδρόμιο, μια ιδιωτική αποβάθρα, ένα βενζινάδικο, δύο πισίνες, μια κύρια κατοικία, τέσσερις βίλες φιλοξενουμένων, τρεις ιδιωτικές παραλίες και ένα γυμναστήριο. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο νησί των 70 στρεμμάτων ο Επστάιν φέρεται να έχει κακοποιήσει και βιάσει αρκετούς ανηλίκους, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ανατριχιαστικές ιστορίες, οι οποίες ακόμα και τώρα δεν έχει διευκρινιστεί εάν είναι αληθινές, ή παραποιημένες φήμες, των ήδη φρικτών πράξεων του.

Ρευστοποίηση περιουσίας για κάλυψη χρεών

Ολόκληρη η περιουσία του Τζέφρι Επστάιν αρχίζει να βγαίνει στο «σφυρί» μετά την αυτοκτονία του, καθώς πρέπει να καλυφθούν τόσο χρέη που άφησε πίσω ο δισεκατομμυριούχος, όσο και οι οφειλές που σχετίζονται με την συντήρηση των ακινήτων του. Χαρακτηριστικά, ο Daniel Weiner, αρμόδιος δικηγόρος για την περιουσία του Επστάιν, δήλωσε στην Post, ότι όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις των ακινήτων, θα διατεθούν για την επίλυση εκκρεμών αγωγών και του κόστους των λειτουργιών τους. «Τα έσοδα από την πώληση αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την τακτική διαχείριση, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής, όπως απαιτείται, φόρων, πιστωτών και διεκδικητών», είπε στην Post.

Έτσι, στο Μανχάταν πουλήθηκε μια παλιά έπαυλη του Επστάιν για 51 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2021, όπως και ένα σπίτι στο Παλμ Μπιτς για 18,5 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο έχει ήδη γκρεμιστεί για να χτιστεί ένα νέο οίκημα. Επίσης, στο Νέο Μεξικό βρίσκεται προς πώληση ένα ράντσο του Santa Fe για 27,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στο «σφυρί» βγαίνει και μια πολυτελής κατοικία στο Παρίσι, για την οποία όμως δεν έχουν δημοσιοποιηθεί προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA