Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία εικόνα που έρχεται να γεμίσει με αισιοδοξία, εν μέσω πολέμου. Κάτοικοι του Κιέβου εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αλλαγή του καιρού και τις υψηλές θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Δνείπερου για να απολαύσουν τον ήλιο και να βουτήξουν στα νερά. Κι ενώ μόλις λίγες εβδομάδες πριν οι ρωσικές δυνάμεις είχαν κυκλώσει την πόλη κι οι πύραυλοι χτυπούσαν αδιακρίτως την πόλη.

Εικόνες από τις όχθες του ποταμού Δνείπερου που διέρχεται από το Κίεβο δείχνουν ανθρώπους να χαλαρώνουν στον ήλιο, να κολυμπούν στο νερό και να παίζουν παιχνίδια, με τον ορίζοντα της πόλης να φαίνεται απέναντι από το ποτάμι. Νωρίτερα φέτος, η ίδια θέα της πόλης θα έδειχνε καπνό να υψώνεται καθώς οι ρωσικές οβίδες βομβάρδιζαν το Κίεβο και οι Ουκρανοί μάχονταν για να εμποδίσουν τους επίδοξους κατακτητές τους να φτάσουν στο κέντρο της.

https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2706637.html

Οπως αναφέρει η Daily Mail  τα εστιατόρια κι οι καφετέριες στο Κίεβο έχουν ξανανοίξει κι ακούγεται και πάλι ο ήχος από το τσούγκρισμα των ποτηριών σε υπαίθριους χώρους, δίνοντας μια αίσθηση ηρεμίας μέχρι να επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους στις 11 το βράδυ, όταν ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 05:00 τα χαράματα.

Ενώ, όμως, οι πολίτες του Κιέβου απολαμβάνουν μια περίοδο ηρεμίας, οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στην ανατολική και νότια Ουκρανία, όπου ο Πούτιν έχει ανακατευθύνει τις δυνάμεις και τους στρατιωτικούς πόρους του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA