Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός ήχησε στο Κίεβο λίγη ώρα μετά την άφιξη του Γερμανού καγκελάριου, Ολαφ Σολτς, του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA. 

Εμανουέλ Μακρόν, Ολαφ Σολτς και Μάριο Ντράγκι έφτασαν την Πέμπτη, 16 Ιουνίου, στο Κίεβο στις 09:30 (τοπική ώρα Ελλάδας) σε κοινή τους επίσκεψη στην ουκρανική πρωτεύουσα, προκειμένου να δείξουν τη στήριξή τους στη χώρα και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM μετέδωσε ζωντανά την άφιξη του τρένου, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες στο Κίεβο. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο Σολτς, με τζιν παντελόνι και ένα μαύρο μπλουζάκι τύπου πόλο, ο Μακρόν με κοστούμι, λευκό πουκάμισο και χωρίς γραβάτα και ο Ντράγκι με ένα ανοιξιάτικο μπλε πουλόβερ, αφίχθησαν στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού, όπου τους συνόδευσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ουκρανία Ετιέν ντε Πονσέν. «Είναι μια σημαντική στιγμή. Είναι ένα μήνυμα ενότητας που στέλνουμε στους Ουκρανούς», δήλωσε κατά την άφιξή του στο Κίεβο ο Μακρόν, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Bild: Σειρήνες ηχούσαν καθώς έμπαινε στο ξενοδοχείο του ο Όλαφ Σολτς

Ερωτηθείς γιατί η επίσκεψη πραγματοποιείται τώρα, ένας αξιωματούχος του Μεγάρου των Ηλυσίων απάντησε ότι οι τρεις ηγέτες θεώρησαν πως θα ήταν προτιμότερο να γίνει αυτή πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης την ερχόμενη εβδομάδα όπου πρόκειται να συζητηθεί το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στο μπλοκ των 27.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται αύριο να παρουσιάσει τη γνωμοδότησή της σχετικά με το ερωτηματολόγιο της Ουκρανίας για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κάτι το οποίο τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κράτη αντιμετωπίζουν επιδερμικά. «Ο ωφέλιμος χρόνος γι' αυτή την επίσκεψη θα ήταν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 23 και 24 Ιουνίου, όπου αναμένεται μια ισχυρή συμβολική κίνηση από τους Ουκρανούς», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στις εύλογες φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε μια πολύ ιδιαίτερη συγκυρία και στην προσοχή που οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κράτη που έχουν ήδη καθεστώς υποψήφιας χώρας και είναι καθηλωμένα στα ενταξιακά κεφάλαια, καθώς και στο γεγονός ότι δεν πρέπει να αποσταθεροποιήσουμε ούτε να κατακερματίσουμε την ΕΕ», σημείωσε η ίδια πηγή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA