Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί ο Τζο Μπάιντεν να δήλωσε ότι η ύφεση «δεν είναι αναπόφευκτη» και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό, ωστόσο, οι αγορές και ιδιαίτερα η Wall Street φαίνεται πως έχουν άλλη αίσθηση.

«Κατ’ αρχάς, δεν είναι αναπόφευκτη», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε ο αμερικανός πρόεδρος στο Associated Press, αναφερόμενος στην πιθανότητα ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας, συμπληρώνοντας: «Κατά δεύτερον, είμαστε σε ισχυρότερη θέση από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο να καταπολεμήσουμε αυτόν τον πληθωρισμό».

Την Τετάρτη, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων της από το 1994, εν μέσω προβλέψεων για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Η Wall Street κλυδωνίζεται

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε χθες το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εν μέσω των προσπαθειών από κεντρικές τράπεζες πολλών χωρών να τιθασεύσουν τον καλπάζοντα πληθωρισμό στον απόηχο της μεγαλύτερης αύξησης επιτοκίων από τη Fed εδώ και 28 χρόνια.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 741,46 μονάδων (–2,42%), στις 29.927,07 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 453,06 μονάδων (–4,08%), στις 10.646,10 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 123,22 μονάδων (–3,25%), στις 3.666,77 μονάδες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA