Μενού
  • Α-
  • Α+

Ρωσικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο δύο Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι έπεσαν αιχμάλωτοι ενώ πολεμούσαν στην Ουκρανία. Αυτή ήταν και η πρώτη επιβεβαίωση ότι οι δύο Αμερικανοί είναι ζωντανοί και βρίσκονται υπό καθεστώς αιχμαλωσίας.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ασύλληπτη φρίκη με ομαδικό τάφο 300 αμάχων στο Λουγκάνσκ - Φωτογραφία των NYT

Η εφημερίδα Izvestia παρουσίασε ένα βίντεο με μια «σύντομη συνέντευξη», όπως λέει, του Άντι Χουίν, 27 ετών, από το Χάρτσελι της Αλαμπάμα. Το κανάλι RT έδειξε μια φωτογραφία όπου, όπως λέει, εικονίζεται ο Αλεξάντερ Ντρούκι, 39 ετών, από την Τασκαλούζα της ίδιας πολιτείας. Συγγενείς των δύο ανδρών ανέφεραν την περασμένη Τετάρτη ότι αγνοείται η τύχη τους στην Ουκρανία εδώ και μία εβδομάδα και εξέφρασαν φόβους ότι έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι ή ότι ήταν ήδη νεκροί.

Σε ένα βίντεο, διάρκειας έξι δευτερολέπτων, στην εφαρμογή Telegram, ένας γενειοφόρος άνδρας με αμερικανική προφορά μιλάει στην κάμερα και λέει: «Ονομάζομαι Αλεξάντερ Ντρούκι. Είμαι κατά του πολέμου» και επαναλαμβάνει «Είμαι κατά του πολέμου» στα ρωσικά.

Την ίδια φράση, δηλαδή «Είμαι κατά του πολέμου» στα ρωσικά ακούγεται να λέει σε ένα βίντεο διάρκειας δύο δευτερολέπτων ο άνδρας που σύμφωνα με την Izvestia ονομάζεται Άντι Χουίν. Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν σχολίασε τις αναφορές.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA