Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Γαλλία μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής. Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν έθεσε στην διάθεση του Εμανουέλ Μακρόν την παραίτησή της με τον Γάλλο πρόεδρο να μην την αποδέχεται «ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να παραμείνει επί τω έργω» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ανακοίνωσ που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Διαβάστε ακόμη: Εμανουέλ Μακρόν: Χάος με την κυβέρνηση μειοψηφίας - Πρόταση μομφής για την πρωθυπουργό και σενάρια για πρόωρες εκλογές στη Γαλλία

Πλέον ο Μακρόν που μετά τις εκλογές δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, θα προχωρήσει σε μία σειρά από συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων με την αρχή να γίνεται σήμερα το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο. Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων πως ο Μακρόν  θα διεξαγάγει «τις αναγκαίες πολιτικές διαβουλεύσεις ώστε να εντοπισθούν οι προσδοκώμενες εποικοδομητικές λύσεις στην υπηρεσία των Γάλλων».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA