Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα καταδίκη του διάσημου κωμικού Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική κακοποίηση. Ο 84χρονος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση κατά 16χρονης έφηβης στην έπαυλη του Playboy στο Λος Αντζελες το 1975. Προκειται για την Τζούντι Χουθ, μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά ως έφηβη τη δεκαετία του 1970. Η Τζούντι Χουτ κατέθεσε στην πολιτική δίκη ότι ο 84χρονος σήμερα Κόσμπι την είχε αναγκάσει τότε να προσχωρήσουν σε σεξουαλική πράξη στο χώρο της εκδήλωσης όταν ήταν 16 ετών.

Διαβάστε ακόμη: Μίκι Ρουρκ: Ο Μπιλ Κόσμπι επιτέθηκε σε σύντροφό μου να πέσει και να σπάσει τον λαιμό του

Το δικαστήριο έκρινε επίσης ότι ο Κόσμπι πρέπει να πληρώσει στην κυρία Χουθ, η οποία είναι τώρα 64 ετών, 500.000 δολάρια ως αποζημίωση. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο περίπου, ο Κόσμπι αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση. Περισσότερες από 50 γυναίκες έχουν καταθέσει καταγγελίες κακοποίησης εναντίον του άνδρα που κάποτε ήταν γνωστός ως «ο μπαμπάς της Αμερικής», κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η πολιτική υπόθεση εναντίον του Κόσμπι στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, ήταν η πρώτη που δικάστηκε και αντιπροσώπευε μια από τις τελευταίες εναπομείνασες νομικές ενέργειες εναντίον του. Κατατέθηκε το 2014, και καθυστέρησε για χρόνια λόγω της ποινικής διαδικασίας του Κόσμπι. Η αγωγή της Χουθ ανέφερε ότι την έφερε μαζί με έναν άλλο ανήλικο φίλο της στη διαβόητη έπαυλη, την παρέσυρε σε ένα υπνοδωμάτιο και της επιτέθηκε. Οταν εκείνη αντιστάθηκε, την ανάγκασε να του κάνει μία σεξουαλική πράξη, κατέθεσε.

Δακρυσμένη στο εδώλιο, η κυρία Χουθ είπε στο δικαστήριο ότι ένιωθε «τρελή, εξαπατημένη και ανόητη» μετά το περιστατικό, καθώς οι δικηγόροι της παρουσίασαν μια φωτογραφία της και του Κόσμπι μέσα στην έπαυλη. Ο Κόσμπι δεν χρειάστηκε να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στη δίκη και δεν το έκανε ποτέ, αλλά το δικαστήριο είδε μια κατάθεση το 2015 από τους δικηγόρους της κυρίας Χουθ, στην οποία ο κωμικός είπε ότι δεν τη θυμόταν και ότι δεν θα είχε κάνει σεξ με ανήλικη.

Οι δικηγόροι του Cosby, σύμφωνα με το BBC, προσπάθησαν να βρουν κενά στους ισχυρισμούς της κυρίας Huth, σημειώνοντας ότι αρχικά είχε πει ότι ήταν 15 ετών τη στιγμή του συμβάντος, αλλά άλλαξε αυτή τη λεπτομέρεια εβδομάδες πριν από τη δίκη. Ισχυρίστηκαν ότι η κυρία Huth είχε προσφέρει τη φωτογραφία της με τον Cosby σε ταμπλόιντ και άλλους σε μία προσπάθεια να βγάλει χρήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA