Μενού
  • Α-
  • Α+

Τι και αν έχει πόλεμο... είναι καλοκαίρι και όπως είναι φυσιολογικό οι Ουκρανοί πολίτες θέλουν να κάνουν και αυτοί τα μπάνια τους! Η Οδησσός, μία από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της Νότιας Ουκρανίας, έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα πάνω από 10 πυραύλους με τον στρατό και το πολεμικό ναυτικό να βρίσκονται σε εγρήγορση. 

Διαβάστε ακόμη: Διάγγελμα Μακρόν: Mια κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν δικαιολογείται για την ώρα

Το λιμάνι είναι πλέον στρατιωτική ζώνη και ελεύθερες είναι μόνο μερικές παραλίες που όμως και αυτές διατρέχουν καθημερινούς κινδύνους. Οι Αρχές κάνουν αυστηρή σύσταση έως και απαγορεύσεις στους πολίτες για να μην κολυμπούν, όμως σε πολλές περιπτώσεις, δεν εισακούγονται. Κάπως έτσι, μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν πεθάνει δύο πολίτες κολυμπώντας στη θάλασσα!

Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι κάποιες από τις νάρκες τοποθετήθηκαν από τους ίδιους τους Ουκρανούς στην προσπάθειά τους να ανακόψουν τις ρωσικές επιθέσεις από θάλασσα και να υπερασπιστούν την πόλη τους. Στις παραλίες υπάρχουν προειδοποιήσεις παντού, όμως δύσκολα να σταματήσεις νεαρούς, ακόμα και μικρά παιδιά που... διψούν για μια καλοκαιρινή βουτιά.

Κορώνα - γράμματα για μια βουτιά

Στην άμμο όμως, τόσο μέσα στο νερό, όσο έξω υπάρχει κίνδυνος θάνατος, αφού έχουν τοποθετηθεί οι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Ετσι, οι κάτοικοι της της Οδησσού που θέλουν ακόμη και να κάνουν ηλιοθεραπεία ή να απολαύσουν την αγαπημένη τους Μαύρη θάλασσα, δεν μπορούν. «Δεν πιστεύω ότι οι Ρώσοι μπορούν να γίνουν τόσο βίαιοι σε αυτή την πόλη, δεν θα πατήσουν εδώ» λέει ένας πολίτης που μπροστά στην κάμερα δηλώνει αρκετά τολμηρός για να κάνει το μπάνιο του. 

Ετσι, οι παραλίες που συνήθως τέτοιο καιρό ήταν γεμάτες από τουρίστες πλέον είτε δεν είναι προσβάσιμες, είτε αποτελούν παράνομη δραστηριότητα με τους πολίτες να παίζουν το κεφάλι τους κόρωνα - γράμματα για λίγες στιγμές δροσιάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA