Μενού
  • Α-
  • Α+

Δυσάρεστα είναι τα νέα για κατοίκους, αλλά και επισκέπτες του Χονγκ Κονγκ, σχετικά με ένα τουριστικό μνημείο που δεν υπάρχει πια. Ο λόγος για το μεγαλύτερο πλωτό εστιατόριο στον κόσμο και σήμα κατατεθέν για την πόλη, το Jumbo που υποδεχόταν επί σχεδόν 50 χρόνια τους πελάτες του σε μοναδικές συνθήκες. Το εμβληματικό αυτό meeting poing, ήταν ένα αρχιτεκτονικά οικοδόμημα και πόλος έλξης των τουριστών με αποτέλεσμα το... άδοξο τέλος του προκαλεί συγκίνηση σε ντόπιους, αλλά και ξένους.

Διαβάστε ακόμη: Ιταλία: Ξέμεινε από νερό η Ρώμη – Μειώνεται η ποσότητα που θα φτάνει στα σπίτια των πολιτών

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οι εικόνες με το αυτοκρατορικής αρχιτεκτονικής οικοδόμημα να βυθίζεται ήταν σοκαριστικές και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας Aberdeen Restaurant Enterprises, η βύθιση που έγινε το περασμένο Σάββατο οφείλεται στις «δυσμενείς συνθήκες» που επικράτησαν στην περιοχή με αποτέλεσμα το πλωτό ρεστοράν να «αρχίσει να βάζει νερά». Ετσι, ο κίνδυνος να βυθιστεί ολοκληρωτικά ήρθε να προστεθεί στα οικονομικά προβλήματα που το είχαν οδηγήσει σε παροπλισμό τα τελευταία χρόνια.

Τα εγκαίνιά του έγιναν το 1976 από τον πρώτο ιδιοκτήτη του, τον μεγιστάνα των καζίνο από το Μακάο, Στάνλεϊ Χο. Στο μενού έβρισκε κανείς ψαρικά και καντονέζικη κουζίνα όμως ένα γεύμα ή ένα δείπνο στο Jumbo ήταν μια συνολική εμπειρία.

Στο φημισμένο εστιατόριο στο οποίο έχουν δειπνήσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ ως τον Τομ Κρουζ φαίνεται πως... αφέθηκε να βυθιστεί. «Καθώς το βάθος του νερού στο σημείο είναι πάνω από 1.000 μέτρα, είναι εξαιρετικά δύσκολη η εκτέλεση εργασιών διάσωσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία προσθέτοντας ότι «είναι πολύ λυπημένη για αυτό το ατύχημα».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Πρώτα... βυθίστηκε στα χρέη

Το εστιατόριο έκλεισε αρχικά λόγω της πανδημίας το 2020 και απέλυσε όλο το προσωπικό του. Η Aberdeen Restaurant Enterprises είπε ότι το εστιατόριο έγινε οικονομικό βάρος για τους μετόχους του, καθώς εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για την επιθεώρηση και τη συντήρησή του, παρόλο που δεν ήταν σε λειτουργία. Το εστιατόριο απομακρύνθηκε με ρυμουλκό την περασμένη Τρίτη από το σημείο όπου βρισκόταν από τον περασμένο αιώνα. Η εταιρεία είπε ότι σχεδίαζε να το μεταφέρει σε τοποθεσία χαμηλού κόστους όπου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί συντήρηση.

Η εταιρεία του Jumbo Floating Restaurant, μήκους σχεδόν 80 μέτρων, ανέφερε ότι πριν από την αναχώρησή του, το σκάφος είχε επιθεωρηθεί ενδελεχώς από ναυτικούς μηχανικούς και εγκαταστάθηκαν αποθησαυρίσματα και ελήφθησαν όλες οι σχετικές εγκρίσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA