Μενού
  • Α-
  • Α+

Το εναλλακτικό σχέδιο της Τουρκίας σε περίπτωση που η συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα μαχητικά F-16 δεν «προχωρήσει» παρουσιάζουν τα Μέσα της χώρας. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Milliyet το λεγόμενο Plan-B περιλαμβάνει αγορά μεταχειρισμένων Eurofighter από τη Μεγάλη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμη: Foreign Policy: «Γιατί η Δύση χρειάζεται επειγόντως καλύτερες σχέσεις με τον δυσάρεστο και αυταρχικό Ερντογάν»

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήδη έχουν υπάρξει συζητήσεις με τους Βρετανούς για το ενδεχόμενο προμήθειας των αεροσκαφών τα οποία μάλιστα οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως ισάξια των ελληνικών Rafale. Η Αγκυρα αναζητά το... αντίβαρο στα σκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ώστε να μπορέσει να ισορροπήσει την κατάσταση στο Αιγαίο.

Παράλληλα, σε πρόσφατο δημοσίευμα, όπως μετέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη χώρα, Μανώλης Κωστίδης, ανέφερε τι ο διοικητής της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στρατηγός Χασάν Κουτσουκαγιούζ επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα το Ηνωμένο Βασίλειο και την έδρα της κοινοπραξίας που κατασκευάζει τα Eurofighter, ενώ συναντήθηκε και με τον Βρετανό πτέραρχο σερ Μάικλ Γουίνγκστον. Ο κ. Κουτσουκακγιούζ επιθεώρησε επίσης το σύστημα συναγερμού ταχείας αντίδρασης με το οποίο είναι εξοπλισμένο τα βρετανικά Typhoon.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA