Μενού
  • Α-
  • Α+

Υποστηρικτές και πολέμιοι των αμβλώσεων συγκεντρώθηκαν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σε ένδειξη πανηγυρισμού και διαμαρτυρίας, αφού το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκανε το δραματικό βήμα να ανατρέψει την απόφαση Roe v Wade, πηγαίνοντας τη χώρα δεκαετίας πίσω και στερώντας από τις γυναίκες το δικαίωμα να αποφασίσουν για το σώμα τους, καθώς με την απόφαση αυτή κάθε Πολιτεία μπορεί να αποφασίζει για τις αμβλώσεις. 

Διαβάστε ακόμη: Αμβλώσεις στις ΗΠΑ: Η Ειμι Κόνι Μπάρετ είναι η μόνη γυναίκα που ψήφισε την απαγόρευση - Την διόρισε ο Τραμπ

H απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Χιλιάδες γυναίκες έχουν βγει στους δρόμους της Αμερικής, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους για μία απόφαση που φέρνει τη χώρα 50 χρόνια πίσω.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών. Από τη μια υπάρχουν διαδηλωτές με πλακάτ που αναγράφουν «Η άμβλωση είναι φόνος», ενώ από την άλλη πλήθος κόσμου υπέρ του δικαιώματος των αμβλώσεων κρατάνε πλακάτ που γράφουν «πολίτης 2ης κατηγορίας» «Δικό μου σώμα, δική μου επιλογή» κλπ. Πολλές από τις διαδηλώτριες κλαίνε.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σήμερα (24/6), το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχει συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανατρέποντας έπειτα από σχεδόν 50 χρόνια μια ιστορική απόφαση. Αυτή της υπόθεσης - ορόσημο «Roe v Wade».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στο εξής, το δικαίωμα στις αμβλώσεις θα καθορίζεται από την εκάστοτε Πολιτεία, εκτός εάν το Κογκρέσο αποφασίσει διαφορετικά. Η κάθε Πολιτεία θα μπορεί με βάση αυτή την απόφαση να θεσπίσει τα δικά της μέτρα. Ο νέος αδιανόητος εν έτει 2022 νόμος, είναι το αποκορύφωμα δεκαετιών προσπαθειών από τους αντιπάλους των αμβλώσεων και συντάχθηκε από τον δικαστή Samuel Alito. Τρεις από τους δικαστές της πλειοψηφίας είχαν διοριστεί από τον Ντόναλντ Τραμπ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Λίγη ώρα μόλις μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος της άμβλωσης και εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων, το Μιζούρι έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που υιοθέτησε την απαγόρευση. Αμέσως μετά ακολούθησε η Βόρεια Ντακότα και άλλες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA