ΔΙΕΘΝΗ
25/06/2022 07:13

Αμβλώσεις: Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τα δικαιώματα των γυναικών στην αναπαραγωγική υγεία, διαμηνύει ο Μπλίνκεν

Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να υποστηρίζει «τα δικαιώματα στην αναπαραγωγική υγεία» στον κόσμο παρά την ιστορική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας με την οποία κάθε πολιτεία θα αποφασίζει για τις αμβλώσεις, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αμβλώσεις: Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τα δικαιώματα των γυναικών στην αναπαραγωγική υγεία, διαμηνύει ο Μπλίνκεν
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να υποστηρίζει «τα δικαιώματα στην αναπαραγωγική υγεία» στον κόσμο παρά την ιστορική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας με την οποία κάθε πολιτεία μπορεί να ανακαλεί το δικαίωμα των αμβλώσεων στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ «θα παραμείνει εντελώς αποφασισμένο να διευκολύνει την πρόσβαση σε υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας και να προάγει τα δικαιώματα αναπαραγωγικής υγείας στον κόσμο», σημειώνει ο Μπλίνκεν σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε ακόμη: Αμβλώσεις: Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ οργάνωνε επί 4 χρόνια την απόφαση που γυρίζει τις ΗΠΑ 50 χρόνια πίσω

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών διαβεβαιώνει επίσης ότι οι υπηρεσίες του «θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν» ώστε το σύνολο των εργαζομένων στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας «εκεί όπου διαμένει». «Δεν θα υποχωρήσουμε απέναντι σε αυτήν την δέσμευση», υπογράμμισε.

Την Παρασκευή (24/6) το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε πολιτεία να αποφασίζει τι θα γίνει με τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ, ακυρώνοντας την εμβληματική απόφασή του Roe εναντίον Wade του 1973 για την εθελούσια διακοπή της εγκυμοσύνης. Ετσι, επιτρέπεται στην κάθε πολιτεία η δυνατότητα να επιτρέπει ή όχι τις αμβλώσεις. Τουλάχιστον 7 πολιτείες έθεσαν σε ισχύ εντός της χθεσινής ημέρας την απαγόρευση αυτή. Ηγέτες συμμαχικών χωρών των ΗΠΑ, όπως ο Καναδάς, η Βρετανία και η Γαλλία εξέφρασαν τη λύπη τους για μια οπισθοδρόμηση με αυτήν την απόφαση που τοποθετεί τις ΗΠΑ ενάντια στο ρεύμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωρών, ιδιαίτερα των ανεπτυγμένων χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΑΝΤΟΝΙ ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ