Μενού
  • Α-
  • Α+

Την επαναφορά της θανατικής ποινής αναμένεται να εξετάσει η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, έπειτα από σχετική αναφορά του ιδίου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με φόντο τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές.

Διαβάστε ακόμηΤουχτσέ Καζάζ: Το μοντέλο από τις «Σειρήνες του Αιγαίου» ζητά να χαραχθούν ξανά τα σύνορα με την Ελλάδα!

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί στην Τουρκία εδώ και χρόνια. Έπειτα, ωστόσο, από τη φωτιά που ξέσπασε πριν από κάποιο χρονικό διάστημα στο τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι χρειάζονται αυστηρότερες ποινές. Αφού επισκέφτηκε χθες τον τόπο της πυρκαγιάς, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η τιμωρία για τους εμπρηστές δασών θα πρέπει να είναι «τόσο απειλητική ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά, και αν αυτό απαιτεί την θανατική ποινή, τότε θα είναι η θανατική ποινή».

«Εχουμε αρχίσει να το επεξεργαζόμαστε στο υπουργείο», θα δήλωνε από την πλευρά του λίγες ώρες αργότερα, αναφερόμενος στη συγκεκριμένη δήλωση του Ερντογάν, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ, σύμφωνα με τον οποίο η ισχύουσα τιμωρία για τους εμπρηστές είναι δεκαετής ποινή κάθειρξης και αυξάνεται σε ενδεχόμενη ισόβια κάθειρξη εάν ο εμπρησμός ενταχθεί στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA