Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον κοντινότερο σύμμαχό της στον πόλεμο με την Ουκρανία αποφάσισε να επιβραβεύσει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, παρέχοντας στη Λευκορωσία πυρηνικά πυραυλικά συστήματα! Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε πως θα προμηθεύσει «τους επόμενους μήνες» τη Λευκορωσία με πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνική γόμωση, προτείνοντας παράλληλα βοήθεια για τον εκσυγχρονισμό των πολεμικών της αεροσκαφών ώστε να αποκτήσει ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων.

«Τους επόμενους μήνες, θα μεταφέρουμε στη Λευκορωσία τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander-M, που έχουν τη δυνατότητα χρήσης βαλλιστικών πυραύλων ή πυραύλων Cruise, στις συμβατικές και τις πυρηνικές τους εκδοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνομιλίας του με τον Λουκασένκο που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

«Μεγάλος αριθμός αεροσκαφών Su-25 βρίσκονται σε υπηρεσία στον λευκορωσικό στρατό. Θα μπορούσαν να βελτιωθούν με τον κατάλληλο τρόπο. Αυτός ο εκσυγχρονισμός πρέπει να γίνει στα εργοστάσια των αεροπλάνων στη Ρωσία και η εκπαίδευση του προσωπικού να ξεκινήσει σύμφωνα με αυτό», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, αφού ο Λευκορώσος ομόλογός του ζήτησε την «προσαρμογή» των αεροσκαφών για να έχουν την ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν επίσης το θέμα της αγοράς λιπασμάτων. Με τον κ. Λουκασένκο «συμφωνήσαμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των καταναλωτών μας και των πελατών μας», σε ό,τι αφορά τα λιπάσματα, δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Μόσχα «βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών» για το θέμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA