ΔΙΕΘΝΗ
25/06/2022 22:57

Τουρκία: Το σχέδιο για «Turkaegean» στο Αιγαίο έφαγε... άκυρο από τις ΗΠΑ

Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε ο τουρκικός τουρισμός καθώς το σχέδιο της Αγκυρας να κατοχυρώσουν τον όρο «Turkaegean» ως προς τουριστική εκμετάλλευση έφαγε «πόρτα» από το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τουρκία: Το σχέδιο για «Turkaegean» στο Αιγαίο έφαγε... άκυρο από τις ΗΠΑ
(Πηγή: Youtube)
Ανάγνωση:

Ονειρο ήταν και... πάει για τους Τούρκους το σχέδιο να κατοχυρώσουν τον όρο «Turkaegean» ως προς τουριστική εκμετάλλευση καθώς το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ το απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες. Συγκεκριμένα, ο τουρκικός φορέας κατέθεσε αίτηση για να κατοχυρώσει τον όρο «Turkaegean», όμως, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου βρήκε λάθη και παραλείψεις στην αίτηση, με αποτέλεσμα να την απορρίψει. Έτσι, η προσπάθεια της Αγκυρας να οικειοποιηθεί το Αιγαίο αλλά και να προωθήσει τον τουρισμό της, έπεσε στο κενό.

Οι Τούρκοι είχαν κάνει την αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου (United States Patent and Trademark Office-USPTO), έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο για διαφημιστικούς και τουριστικούς λόγους. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, την αίτηση είχε κάνει η εταιρεία Destek Patent, που έχει έδρα την Προύσα, για λογαριασμό του φορέα TÜRKIYE TURIZM TANITIM VE GELISTIRME AJA ETC.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παράλια της Τουρκίας που βρέχονται από το Αιγαίο, περιλαμβάνουν περιοχές με πλούσια ελληνική ιστορία όπως, η Σμύρνη, η Έφεσος, το Αϊβαλί και η Πέργαμος. Μέχρι σήμερα η επικρατούσα ονομασία της ήταν «Περιφέρεια του Αιγαίου». Πλέον όμως χρησιμοποιείται ο όρος «Turkaegean» στα αγγλικά, «Turkiye Egéene» στα γαλλικά, «Türkische Ägäis» στα γερμανικά, δηλαδή «Τουρκοαιγαίο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΗΠΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ