Μενού
  • Α-
  • Α+

Ονειρο ήταν και... πάει για τους Τούρκους το σχέδιο να κατοχυρώσουν τον όρο «Turkaegean» ως προς τουριστική εκμετάλλευση καθώς το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ το απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες. Συγκεκριμένα, ο τουρκικός φορέας κατέθεσε αίτηση για να κατοχυρώσει τον όρο «Turkaegean», όμως, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου βρήκε λάθη και παραλείψεις στην αίτηση, με αποτέλεσμα να την απορρίψει. Έτσι, η προσπάθεια της Αγκυρας να οικειοποιηθεί το Αιγαίο αλλά και να προωθήσει τον τουρισμό της, έπεσε στο κενό.

Οι Τούρκοι είχαν κάνει την αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου (United States Patent and Trademark Office-USPTO), έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο για διαφημιστικούς και τουριστικούς λόγους. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, την αίτηση είχε κάνει η εταιρεία Destek Patent, που έχει έδρα την Προύσα, για λογαριασμό του φορέα TÜRKIYE TURIZM TANITIM VE GELISTIRME AJA ETC.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παράλια της Τουρκίας που βρέχονται από το Αιγαίο, περιλαμβάνουν περιοχές με πλούσια ελληνική ιστορία όπως, η Σμύρνη, η Έφεσος, το Αϊβαλί και η Πέργαμος. Μέχρι σήμερα η επικρατούσα ονομασία της ήταν «Περιφέρεια του Αιγαίου». Πλέον όμως χρησιμοποιείται ο όρος «Turkaegean» στα αγγλικά, «Turkiye Egéene» στα γαλλικά, «Türkische Ägäis» στα γερμανικά, δηλαδή «Τουρκοαιγαίο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA