Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τα επεισόδια όπου 23 μετανάστες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν ενώ επιχειρούσαν να περάσουν από το Μαρόκο στην Ισπανία. Δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται στο έδαφος ξαπλωμένοι, ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ πολλοί αιμορραγούν και κάποιοι δεν δείχνουν καν σημάδια ζωής. 

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία - Φουάτ Οκτάι: Αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών τώρα αλλιώς θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους

Στις εικόνες φαίνονται να περνούν δίπλα τους Μαροκινοί αστυνομικοί χωρίς να τους βοηθούν. Σε άλλα βίντεο που κυκλοφόρησαν απεικονίζονται αστυνομικοί να ξυλοκοπούν μετανάστες που είναι πεσμένοι στο έδαφος. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει πως τραυματίες έμειναν αβοήθητοι για ώρες με αποτέλεσμα να πεθάνουν.  Οι αρχές του Μαρόκου υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες προσπαθούσαν να σκαρφαλώσουν σε συνοριακό φράχτη και να κατευθυνθούν στη Μελίγια.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών του Μαρόκου ανέφερε ότι 76 πολίτες τραυματίστηκαν μαζί με 140 μαροκινούς αξιωματικούς ασφαλείας. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ καταδίκασε τη «βίαιη επίθεση», για την οποία κατηγόρησε τις «μαφίες που εμπορεύονται ανθρώπους».

«Το βράδυ της Πέμπτης οι δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν στη μαροκινή πλευρά των συνόρων με ανθρώπους που προσπαθούσαν να περάσουν» δήλωσε ο Omar Naji της μαροκινής ομάδας δικαιωμάτων AMDH. Αρκετοί από αυτούς νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Ναντόρ, πρόσθεσε. Από την πλευρά τους, οι Αρχές υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες είχαν ξύλα, μαχαίρια και οξύ με τα οποία επιτέθηκαν στους φύλακες.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η απόπειρα να περάσουν οι μετανάστες τα σύνορα είναι η πρώτη από την απόφαση της Ισπανίας και του Μαρόκου να ενισχύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για τη φύλαξη των συνόρων, βελτιώνοντας τις όχι και τόσο καλές σχέσεις των δύο χωρών.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA