Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν το πρωί της Κυριακής από νέα ρωσική επίθεση με πυραύλους κοντά στο κέντρο του Κιέβου, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουκρανίας, Ιχόρ Κλιμένκο, στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Μάλιστα, από την επίθεση χτυπήθηκε και το σπίτι της Ελληνίδας αναπληρώτριας πρόξενου. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας και η Ελληνίδα διπλωμάτης μεταφέρθηκε σώα και ασφαλής στο κτήριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία. Σύμφωνα με πληροφορίες η οικία της έχει υποστεί ζημιές.

Το συγκρότημα κατοικιών επλήγη νωρίς σήμερα το πρωί από ρωσικό βομβαρδισμό. Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, δήλωνε λίγο νωρίτερα σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, τονίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια, γεγονός που σημαίνει ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Γίνεται «για τον εκφοβισμό των Ουκρανών (...), καθώς πλησιάζει η Σύνοδος Κορυφής του NATO», σημείωσε εξάλλου σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους ο Κλίτσκο, ο οποίος μετέβη στο σημείο που επλήγη μερικές ημέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στις 28 και 30 στη Μαδρίτη.

Τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) στο Κίεβο, μισή ώρα αφότου ήχησαν οι σειρήνες αντιαεροπορικής άμυνας στην ουκρανική πρωτεύουσα.  «Μετά τον βομβαρδισμό του εχθρού, πυρκαγιά ξέσπασε σε εννιαώροφο κτίριο», ανέφερε παράλληλα η κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σε μήνυμά της στην εφαρμογή Telegram.

Ένα 7χρονο κοριτσάκι διασώθηκε από τα ερείπια, πρόσθεσε ο δήμαρχος. «Είναι ζωντανή», και τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν τώρα «να σώσουν τη μαμά της», συνέχισε. Ομάδα του AFP που μετέβη εκεί, είδε τους τρεις τελευταίους ορόφους του κτιρίου να φλέγονται και το κλιμακοστάσιό του να έχει καταστραφεί τελείως, ενώ η αστυνομία απέκλεισε την συνοικία. "Πύραυλος καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα στην περιοχή του Κιέβου, τα θραύσματά του έπεσαν σε χωριό", σημείωσε επίσης σε μήνυμά του στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου Ολέκσι Κουλέμπα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA