Μενού
  • Α-
  • Α+

Οργισμένοι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Άκρον, κοντά στο Κλίβελαντ του Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο ενός νεαρού Αφροαμερικανού ο οποίος πυροβολήθηκε δεκάδες φορές από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας καταδίωξης. Ο Τζέιλαντ Γουόκερ, 25 ετών, σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να διαφύγει πεζός. Είχε προηγηθεί η καταδίωξη του αυτοκινήτου του, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο οδηγός πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. «Οι ενέργειες του υπόπτου οδήγησαν τους αστυνομικούς να τον θεωρήσουν απειλή» και «πυροβόλησαν με τα όπλα τους, σκοτώνοντας τον ύποπτο» που έτρεχε να φύγει. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ένα όπλο βρέθηκε μέσα στο εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο του 25χρονου.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση τέθηκαν σε διοικητική αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα. Ξεκίνησε επίσης εσωτερική έρευνα και η αστυνομία σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα, τις επόμενες ημέρες, τα πλάνα από τις κάμερες που έφεραν επάνω τους οι αστυνομικοί.

Η αστυνομία δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για την ανταλλαγή πυρών, όμως τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οκτώ αστυνομικοί έριξαν περισσότερες από 90 σφαίρες εναντίον του Τζέιλαντ Γουόκερ ο οποίος έπεσε νεκρός. «Τον χτύπησαν 60 φορές», έγραψε στο Twitter η οργάνωση Black Lives Matter.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η οικογένεια του Τζέιλαντ Γουόκερ ζήτησε εξηγήσεις από τις αρχές και έκανε έκκληση να παραμείνουν σε ειρηνικά πλαίσια οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο και την αστυνομική διεύθυνση του Άκρον. Η πόλη αυτή έγινε γνωστή κυρίως επειδή είναι η γενέτειρα του σταρ του NBA Λεμπρόν Τζέιμς.

«Δεν ήταν κάποιο τέρας, δεν ήταν κάποιος που έκανε εγκλήματα» είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Μπόμπι Ντιτσέλο ενώ η θεία του, η Λατζουάνα Γουόκερ-Ντόκινς, είπε ότι ο Τζέιλαντ ήταν «ένας ευγενικός νέος» που «ποτέ δεν προκάλεσε προβλήματα».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο δήμος αποφάσισε να ματαιώσει ένα φεστιβάλ που επρόκειτο να διοργανώσει το Σαββατοκύριακο, ενόψει της εθνικής γιορτής της 4ης Ιουλίου, με το σκεπτικό ότι «δεν είναι τώρα ώρα για εορτασμούς».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA