Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο περιεχόμενο της συζήτησής του με τον πρόεδρο της Τουρκίας στο περιθώριο του δείπνου ΕΕ-ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη, αναφέρθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής αποκαλυπτηρίων μνημείου για τον Γλαύκο Κληρίδη και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είχαν ασκηθεί πολλές πιέσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους οικοδεσπότες του δείπνου ΕΕ-ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη, ώστε να μη συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε, «γιατί πρέπει εγώ να συζητώ ή να αναφέρομαι στις αποτυχίες των άλλων;».

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Οικονόμου για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Επιχείρησε ωμή παρέμβαση

Τι είπε ο Νίκος Αναστασιάδης για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσπαθώντας να υποβαθμίσει την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρέπεμψε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν υπήρχε οτιδήποτε για να υποβαθμίσει. Ήταν μια εθιμοτυπική, φιλική συνάντηση.

Τον γνωρίζω από το 2005, ο Εμανουέλ Μακρόν διαδραμάτισε τον δικό του ρόλο και συνεπώς συναντηθήκαμε, μάλιστα δύο φορές, μια κατά τη διάρκεια της δεξίωσης και μια άλλη μετά το πέρας του δείπνου, αλλά και πάλι οι συζητήσεις ήταν φιλικού χαρακτήρα με μόνη την παρέμβαση ότι θα έπρεπε κάποια στιγμή, και καλό είναι εφόσον μεσολαβεί και ο φίλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αν ήθελε, εγώ είμαι έτοιμος, να συναντηθούμε στο Παρίσι».

Ερωτηθείς αν αυτό το πρότεινε στον κ. Ερντογάν, ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε καταφατικά, ενώ κληθείς να πει τι απάντησε σε αυτό ο Τούρκος πρόεδρος, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «(ο Ερντογάν) είπε ότι μπορεί να συναντηθούμε στο βόρειο τμήμα και του είπα αποκλείεται».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές στον τουρκικό Τύπο ότι ο Ταγίπ Ερντογάν βγήκε κερδισμένος από τη Μαδρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα πρέπει να προβάλει την υποχώρηση και γιατί υποχώρησε από τις αρχικές ενστάσεις. Δεν θέλω να ασχολούμαι με τα εσωτερικά της Τουρκίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA