Μενού
  • Α-
  • Α+

Μυστήριο επικρατεί για την τύχη του Ρώσου Ολυμπιονίκη, Ιβάν Φεντότοφ, ο οποίος φέρεται να συνελήφθη χθες Παρασκευή (1/7) από Ρώσους αστυνομικούς που φορούσαν πολιτικά έξω από παγοδρόμιο στην Αγία Πετρούπολη. Η συγκεκριμένη είδηση, που παίζει στα περισσότερα μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, από τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και θέλουν τον Ρώσο αστέρα του χόκεϊ επί πάγου -που πρόσφατα είχε υπογράψει πλούσιο συμβόλαιο σε ομάδα των ΗΠΑ- να συλλαμβάνεται για να σταλεί να πολεμήσει στην Ουκρανία!

Μάλιστα, το βίντεο από τη σύλληψή του κάνει ήδη το γύρο του Διαδικτύου, με πληροφορίες να αναφέρουν πως μεταφέρθηκε κατευθείαν σε στρατολογικό γραφείο για να σταλεί άρον άρον στο μέτωπο. Η κατηγορία της «αποφυγής στράτευσης» θεωρείται εκδικητική για τον 25χρονο, επειδή επέλεξε να αγωνιστεί στην ομάδα των ΗΠΑ «NHL Philadelphia Flyers», με τον κορυφαίο τερματοφύλακα και αργυρό Ολυμπιονίκη να υπογράφει παχυλό συμβόλαιο αξίας 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων τον περασμένο μήνα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο Φεντότοφ ανήκε στο παρελθόν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έναν σύλλογο που έχει στενούς δεσμούς με τον ρωσικό στρατό.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Fontanka» ανέφερε ότι μπορεί τώρα να σταλεί στον ρωσικό στρατό, αντί για τις ΗΠΑ – αλλά θα μπορούσε επίσης να φυλακιστεί με την κατηγορία του λιποτάκτη.  «Μόλις συνελήφθη γιατί δεν εμφανίστηκε στον στρατό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος δημοσιογράφος, Ντμίτρι Ναβόσα. «Ο Φεντότοφ δεν συνειδητοποίησε ότι η ΕΣΣΔ επέστρεψε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται τώρα

Ο αθλητής βρισκόταν ακόμα στο γραφείο κατάταξης μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Μια γυναίκα που προσπάθησε να μπει μέσα στο ασθενοφόρο εκδιώχθηκε και πιστεύεται ότι είναι η μητέρα του Ολυμπιονίκη. Μέχρι στιγμής ουδείς γνωρίζει πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Φεντότοφ. Εάν αρνηθεί να υπηρετήσει, μπορεί να αντιμετωπίσει φυλάκιση. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο υπεύθυνος του ρωσικού χόκεϊ επί πάγου είναι ο Ρομάν Ρότενμπεργκ, γιος του ολιγάρχη και στενού φίλου του Βλαντίμιρ Πούτιν, Μπόρις Ρότενμπεργκ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA