Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν από την επίθεση στο Ιλινόις του Σικάγο, κατά τη διάρκεια παρέλασης για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου. Λίγο μετά την έναρξη της εκδήλωσης, άγνωστος, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως προς το πλήθος με αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει η αστυνομία αναζητά έναν λευκό άνδρα ηλικίας 18-20 ετών που θεωρείται «ένοπλος και επικίνδυνος».

Διαβάστε ακόμη: Πυροβολισμοί στο Ιλινόις σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου - Σοκαριστικό βίντεο

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ένοπλος πυροβολούσε από κάποια ταράτσα προς το συγκεντρωμένο πλήθος στο Χάιλαντ Παρκ. Μάλιστα σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, έχει βρεθεί και εξετάζεται ένα τουφέκι. Το βίντεο που τράβηξε ένας δημοσιογράφος των Sun-Times μετά τους πυροβολισμούς δείχνει μια μπάντα να συνεχίζει να παίζει καθώς άνθρωποι τρέχουν δίπλα τους, ουρλιάζοντας.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η δήμαρχος του Χάιλαντ Παρκ κάλεσε όλους τους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, να τηλεφωνήσουν στους δικούς τους ανθρώπους και να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς.

Στις έρευνες μετέχουν πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου και του FBI. Η αστυνομία ζήτησε από όσους πολίτες έχουν στη διάθεσή τους κάποιο βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών να το θέσουν στη διάθεση των αρχών.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η Τζίνα Τροϊάνι και ο γιος της παρατάχθηκαν με την τάξη του παιδικού σταθμού έτοιμοι να περπατήσουν στη διαδρομή της παρέλασης όταν άκουσε έναν δυνατό ήχο που πίστευε ότι ήταν πυροτεχνήματα - μέχρι που άκουσε τους ανθρώπους να φωνάζουν για έναν δράστη. Απλώς αρχίζουμε να τρέχουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση», είπε στο Associated Press. Σε ένα βίντεο που τράβηξε η Τροϊάνι στο τηλέφωνό της, μερικά από τα παιδιά ξαφνιάζονται εμφανώς από τον δυνατό θόρυβο και σκοντάφτουν στην άκρη του δρόμου καθώς μια σειρήνα ηχεί κοντά.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA