Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα σε Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την ηγεσία του στρατού της Ουκρανίας! Μετά τον σάλο που προκάλεσε η ανακοίνωση της στρατιωτικής ηγεσίας για τις μετακινήσεις εφέδρων και στρατευσίμων εκτός του τόπου διαμονής τους, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέπληξε τους επιτελείς του.

Στην επόμενη συνεδρίαση με το γενικό επιτελείο στρατού, ο επικεφαλής του και ο υπουργός Άμυνας θα κληθούν να δώσουν λεπτομερή αναφορά για το θέμα, διεμήνυσε ο 44χρονος αρχηγός του κράτους στο βραδινό διάγγελμά του χθες Τρίτη.

«Υπόσχομαι στους πολίτες ότι θα ξεκαθαρίσω το ζήτημα και επιπλέον, θα τονίσω στο γενικό επιτελείο να μην παίρνει τέτοιες αποφάσεις χωρίς εμένα».

Πρόσθεσε πως επικρατεί «σύγχυση» και «αγανάκτηση» στην ουκρανική κοινωνία.

Νωρίτερα, ο Βαλέρι Ζαλούζνι και το επιτελείο ανακοίνωναν πως όσοι Ουκρανοί έχουν επιστρατευτεί χρειάζονται άδεια για να φύγουν από τον τόπο όπου είναι εγγεγραμμένοι δημότες.

Έπειτα από επικρίσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώθηκε πως απαιτείται άδεια για την αποχώρηση από την περιφέρεια. Το επιτελείο βασίζεται σε νομικό κανόνα του 1992.

Οι Ουκρανοί ηλικίας από 18 ως 60 ετών υπόκεινται στην υποχρέωση να υπηρετήσουν στον στρατό και δεν επιτρέπεται να βγουν από τη χώρα μετά την επιβολή στρατιωτικού νόμου. Από τον Οκτώβριο, γυναίκες συγκεκριμένων επαγγελματικών τομέων επίσης θα υποχρεούνται να υπηρετήσουν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA