Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεράστιο είναι το κύμα συμπαράστασης σε έναν 16χρονο έφηβο μαθητή, ο οποίος ήθελε να πάει στον χορό της αποφοίτησής του με φούστα και πήγε, έχοντας μάλιστα την αμέριστη συμπαράσταση της μητέρας του, που δήλωσε περήφανη για τον γιο της. Μάλιστα η ίδια ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες του, προκαλώντας μεγάλο κύμα στήριξης. «Οφείλεις να αποδέχεσαι το παιδί σου γι’ αυτό που είναι», είπε η Nina Green για τον 16χρονο γιο της Korben και έγραψε στο tweet της ότι «Στα 12 ο γιος μου ανακοίνωσε ότι ήθελε να πάει στον χορό με φόρεμα. Τέσσερα χρόνια μετά το έκανε πραγματικότητα. Είμαι τόσο περήφανη γι’ αυτόν που είναι ειλικρινής με τον εαυτό του αλλά και για την υποδοχή του από το όλο το σχολείο».

Διαβάστε ακόμη: Σαν σήμερα, 6 Ιουλίου, γεννιέται η Φρίντα Κάλο, η πιο διάσημη γυναίκα ζωγράφος του 20ου αιώνα

Ο Korben φόρεσε ένα κατακόκκινο σακάκι, λευκό πουκάμισο, παπιγιόν και μια κατακόκκινη μακριά φούστα. Οταν έφτασε στο σχολείο του στο Χάρλεστον του Νόρφολκ, στην ανατολική Αγγλία έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους συμμαθητές του και οι καθηγητές του δάκρυσαν με τη στήριξη των ανηλίκων στη διαφορετικότητα. «Στέλνει ένα μήνυμα: μπορείς να είσαι όποιος θες» είπε ο έφηβος ενώ η μητέρα του πρόσθεσε: «βγήκε από το αυτοκίνητο, όλοι ζητωκραύγαζαν και εγώ έκλαιγα, κάποιοι από τους δασκάλους έκλαιγαν, επειδή ήταν αυτός που ήθελε να είναι».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το tweet της μητέρας αναδημοσιεύτηκε περισσότερες από 4.000 φορές και ένα retweet ήταν από το είδωλο του Korben, την πρωταγωνίστρια του ριάλιτι «RuPaul’s Drag Race», Michelle Visage, η οποία χαρακτήρισε τον 16χρονο «αστέρι». Το αγόρι έμεινε έκπληκτο από τη στήριξη που έλαβε. «Είναι τόσο σουρεαλιστικό να έχει μοιραστεί τις φωτογραφίες μου η Visage. Για μένα είναι είδωλο, μια υπέροχη διασημότητα, τη θαυμάζω πραγματικά» είπε ο Korben.

Οι εκδηλώσεις αγάπης συνεχίστηκαν και όταν ο Korben με τη μητέρα του πήγαν στο Pride parade. «Κάποιος στην παρέλαση τον αναγνώρισε, τον πλησίασε και του είπε “είσαι το αγόρι με το κόκκινο φόρεμα; Νομίζω είσαι καταπληκτικός”». Η μητέρα του Korben ανέφερε ότι ο 16χρονος γιος της αγαπούσε πάντα τα φορέματα και από μικρή ηλικία έκανε διάφορα σκετς ως η «αυθάδης drag queen, Miss Frou Frou». «Θεέ μου! Πόση αγάπη, σας ευχαριστώ! Ευχαριστώ όποιον στηρίζει εμένα και την LGBTQIA+ κοινότητα» έγραψε στο Twitter ο Korben με το ψευδώνυμο Miss Frou Frou.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Ήθελα να του δείξω ότι μπορεί να ζει τη ζωή του όπως τη θέλει» λέει η μητέρα του, που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μια τόσο αυτονόητη για εκείνη στάση θα έφερνε τόσο μεγάλο κύμα αγάπης. «Είμαι χαρούμενη για εκείνον» λέει επισημαίνοντας ότι πήρε μηνύματα από άλλους γονείς που ζητούσαν συμβουλές για τον τρόπο που μπορούν να στηρίξουν τη διαφορετικότητα των δικών τους παιδιών.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Ήθελα απλώς να δείξω στους γονείς που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση ότι είναι οκ. Είναι σημαντικό να δείξουμε τη στήριξή μας σε όσους δεν την έχουν. Θέλω να πιστεύω ότι η δική μας περίπτωση θα δείξει στους άλλους ότι μπορούν να αποδεχτούν το διαφορετικό. Θέλω να πω στους γονείς να είναι περήφανοι για τα παιδιά τους. Δεν είναι μόνοι σε όλο αυτό. Μπορούν να χαρούν, να γιορτάσουν μαζί τους. Και στους νέους θέλω να πω ότι υπάρχει δίκτυο στήριξης εκεί έξω αν το χρειαστούν. Χρειάζεται να αποδεχτείτε τα παιδιά σας γι’ αυτό που είναι» λέει η Nina Green.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA