Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη ζωή της έχασε η Thalita do Valle ένα μοντέλο από τη Βραζιλία, η οποία πήγε να πολεμήσει στο πλευρό των Ουκρανών, ως ελεύθερη σκοπευτής και σκοτώθηκε από ρωσικό πύραυλο, τρεις εβδομάδες αφότου συμμετείχε στον αγώνα κατά των δυνάμεων του Πούτιν. Η 39χρονη Thalita στο παρελθόν είχε σπουδάσει νομικά και είχε συμμετάσχει σε αρκετές πολεμικές αποστολές.

Διαβάστε ακόμη: Μαρία Ζαχάροβα: Τρώει φράουλες ως άλλη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και προκαλεί σάλο

Το καταφύγιό του μοντέλου ήταν στο Χάρκοβο, μία βορειοανατολική πόλη της Ουκρανίας που έχει υποστεί έντονους βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου. Από την σφοδρή επίθεση, έχασε τη ζωή του και ο μισθοφόρος Βραζιλιάνος στρατιωτικός Ντάγκλας Μπουρίγκο, 40 ετών, ο οποίος επέστρεψε στο καταφύγιο για να βρει την Thalita.

https://www.tiktok.com/@thazinhaaaaaaaaaa/video/7111731946878700806

Το μοντέλο ήταν αρκετά «ενεργή» στα social media και ανέβαζε τις εμπειρίες της από το πόλεμο στο προσωπικό κανάλι της στο YouTube. Τα βίντεο της αποκαλύπτουν πώς έλαβε εκπαίδευση ελεύθερου σκοπευτή όταν εντάχθηκε στους Πεσμεργκά, τις ένοπλες στρατιωτικές δυνάμεις της ανεξάρτητης περιοχής του Κουρδιστάν του Ιράκ. Ενδεικτικό, για το πόσοι την ακολουθούσαν είναι πως το βίντεο της γυναίκας – μισθοφόρου για την καταπολέμηση του ISIS είχε 32.000 προβολές. Μάλιστα, ένας συγγραφέας δούλευε με την Βραζιλιάνα στρατιώτη για να μετατρέψει την εμπειρία της στην Ουκρανία σε βιβλίο.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο αδελφός της άτυχης Thalita, Theo Rodrigo Viera, την περιέγραψε ως ήρωα με αποστολή της να σώζει ζωές και να συμμετέχει σε ανθρωπιστικές αποστολές.

https://www.tiktok.com/@thazinhaaaaaaaaaa/video/7070465512785939718

Όπως είπε ο ίδιος, βρισκόταν στην Ουκρανία μόνο για τρεις εβδομάδες, όπου εργαζόταν ως διασώστης και ελεύθερη σκοπευτής. Επίσης αποκάλυψε πως ήταν υπεύθυνη για την παροχή κάλυψης από τις προελαύνουσες ρωσικές δυνάμεις.

https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2723669.html

Σύμφωνα με τον αδελφό της, η μισθοφόρος αφού επέζησε από μια βομβιστική επίθεση στο Κίεβο, εξήγησε στην οικογένειά της ότι δεν μπορούσε να μιλήσει πολύ καθώς τα κινητά τους παρακολουθούνταν από ρωσικά drones και θα τηλεφωνούσε μόνο για να τους ενημερώσει ότι ήταν καλά. Η τελευταία φορά που επικοινώνησε το μοντέλο με την οικογένεια της ήταν την περασμένη εβδομάδα, όπου η Thalita είχε μετακομίσει στην πόλη του Χάρκοβο, για να πολεμήσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA