Μενού
  • Α-
  • Α+

«Τα κρούσματα κορονοϊού, στην Ιταλία, την πρώτη αυτή εβδομάδα του Ιουλίου, ήταν 100 φορές περισσότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο»! Αυτό δήλωσε απόψε ο Ενρίκο Κοσιόνι, πρόεδρος της Ιταλικής Υπηρεσίας Περιφερειακών Υγειονομικών Υποδομών. Ο Κοσιόνι τόνισε, παράλληλα, ότι «στα νοσοκομεία όλης της χώρας αυξάνεται η πίεση του νέου κύματος κορονοϊού» και πως «τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία είναι έτοιμα να εκραγούν».

Διαβάστε ακόμη: Μπόρις Τζόνσον - Η ιστορία του Ιλια από την Ουκρανία: Εστειλε γράμμα και του τηλεφώνησε ο Λούκα Μόντριτς

 

Παράλληλα, ο υπεύθυνος των περιφερειακών υγειονομικών υποδομών της Ιταλίας ζήτησε από το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας να αυξήσει, και πάλι, τις κλίνες για ασθενείς με Covid-19, τόσο στους νοσοκομειακούς θαλάμους, όσο και στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 107.240 κρούσματα κορονοϊού και 94 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Το 13% των κλινών των νοσοκομείων χρησιμοποιείται για την θεραπεία ασθενών με κορονοϊό, ενώ στις ΜΕΘ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 4%. Πέρυσι, στις αρχές Ιουλίου, στις ΜΕΘ και στους νοσοκομειακούς θαλάμους, οι ασθενείς με Covid-19 δεν ξεπερνούσαν το 2% του συνόλου. Σε σύνολο 378.250 διαγνωστικών τεστ, τέλος, το τελευταίο εικοσιτετράωρο προέκυψε θετικό το 28,3%. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA