Μενού
  • Α-
  • Α+

Χιλιάδες υποστηρικτές της δεξιάς αντιπολίτευσης του Σαλί Μπερίσα, διαδήλωσαν εναντίον του Εντι Ράμα. Η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος βάλλεται από την αντιπολίτευση που ζητεί την καθαίρεση του πρωθυπουργού. Η διαδήλωση στα Τίρανα, κορυφώθηκε με ομιλία με τον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος, τον Σαλί Μπερίσα, να απαιτεί στην ομιλία του την παραίτηση του πρωθυπουργού Εντι Ράμα.

Ο Μπερίσα – οπαδοί του οποίου έκαναν πορεία ως την έδρα της κυβέρνησης, χωρίς να αναφερθούν σοβαρά επεισόδια, έχοντας στην κεφαλή πανό που ανέγραφε το σύνθημα «η Αλβανία κινδυνεύει» – κατηγορεί τον Εντι Ράμα για κλοπή δημοσίου χρήματος, διαφθορά και αυταρχισμό. Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας είχε διαμηνύσει πως η χθεσινή διαδήλωση θα σηματοδοτούσε την έναρξη εκστρατείας μαζικών κινητοποιήσεων με στόχο να πέσει η κυβέρνηση Ράμα.

Ο 77χρονος Μπερίσα έγινε ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αλβανίας το 1992, μετά την πτώση της κομμουνιστικής κυβέρνησης. Διετέλεσε αργότερα πρωθυπουργός της χώρας (2005-2013). Ηταν ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος ως το 2013, όταν παραιτήθηκε έπειτα από την ταπεινωτική ήττα του στις εκλογές. Αλλά ξαναπήρε το τιμόνι της παράταξής του τον Μάιο, αφού κατάφερε να διώξει τον διάδοχό του και άλλοτε προστατευόμενό του Λουλζίμ Μπάσα.

Ο κ. Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας από το 2013, κατηγορείται από αντιπάλους του για διαφθορά, δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα και φίμωση των μέσων ενημέρωσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA