Μενού
  • Α-
  • Α+

Οργισμένοι διαδηλωτές που δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις χρημάτων από επαρχιακές τράπεζες της Χενάν και την Ανχουέι της Κίνας συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Πλήθος καταθετών πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας στην πόλη Τσεντσόου της επαρχίας Χενάν και συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς για την υπόθεση που έχει λάβει πλέον εθνικές διαστάσεις. 

Διαβάστε ακόμη: Φυσικό αέριο: Το κλείσιμο του Nord Stream 1 οδηγεί σε «εφιάλτη» ελλείψεων στην Ευρώπη

Οι διαμαρτυρόμενοι άνοιξαν λογαριασμούς σε έξι επαρχιακές τράπεζες σε Χενάν και Ανχουέι λόγω υψηλών επιτοκίων. Ομως ανακάλυψαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αναλήψεις μετρητών, τη στιγμή που τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο επικεφαλής έχει εξαφανιστεί και κατηγορείται για οικονομικά εγκλήματα. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Εξω από την τράπεζα έφτασε στέλεχος της τράπεζας και αξιωματούχος της κυβέρνησης οι οποίοι επιχείρησαν να πείσουν τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν, χωρίς αποτέλεσμα. Η αστυνομία ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα ότι η συγκέντρωση ήταν παράνομη και ότι, αν δεν αποχωρούσαν άμεσα, θα συλλαμβάνοντας και θα αναγκάζονταν να πληρώσουν πρόστιμο. Γύρω στις 10, οι αστυνομικοί με τα Τ-shirt όρμηξαν στο πλήθος των διαδηλωτών για να το διαλύσουν. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Καταγγελίες για την εφαρμογή για τον κορονοϊό

Το σκάνδαλο έχει πάρει εθνικές διαστάσεις λόγω της κατάχρησης της εφαρμογής παρακολούθησης για την COVID-19. Αρκετοί πολίτες που ξεκίνησαν να πάνε στην Τσεντσόου για να απαιτήσουν να λυθεί το πρόβλημα με τις καταθέσεις τους και διαπίστωσαν ότι η «κατάσταση υγείας» στην εφαρμογή τους είχε γίνει κόκκινη, εμποδίζοντάς τους να ταξιδέψουν. Ορισμένοι είπαν ότι τους επισκέφθηκαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο που έκαναν check-in και τους «ανέκριναν» για τους λόγους που βρίσκονται στην πόλη.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA