ΔΙΕΘΝΗ
11/07/2022 10:18

Κίνα: Διαδηλώσεις από κατοίκους που ζητούν τις καταθέσεις τους - Σκάνδαλο με τράπεζες

Οργισμένοι διαδηλωτές που δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις χρημάτων από επαρχιακές τράπεζες της Χενάν και την Ανχουέι της Κίνας συγκρούστηκαν με την αστυνομία - Πλήθος καταθετών πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας στην πόλη Τσεντσόου

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κίνα: Διαδηλώσεις από κατοίκους που ζητούν τις καταθέσεις τους - Σκάνδαλο με τράπεζες
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Οργισμένοι διαδηλωτές που δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις χρημάτων από επαρχιακές τράπεζες της Χενάν και την Ανχουέι της Κίνας συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Πλήθος καταθετών πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας στην πόλη Τσεντσόου της επαρχίας Χενάν και συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς για την υπόθεση που έχει λάβει πλέον εθνικές διαστάσεις.

Διαβάστε ακόμη: Φυσικό αέριο: Το κλείσιμο του Nord Stream 1 οδηγεί σε «εφιάλτη» ελλείψεων στην Ευρώπη

Οι διαμαρτυρόμενοι άνοιξαν λογαριασμούς σε έξι επαρχιακές τράπεζες σε Χενάν και Ανχουέι λόγω υψηλών επιτοκίων. Ομως ανακάλυψαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αναλήψεις μετρητών, τη στιγμή που τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο επικεφαλής έχει εξαφανιστεί και κατηγορείται για οικονομικά εγκλήματα.

Εξω από την τράπεζα έφτασε στέλεχος της τράπεζας και αξιωματούχος της κυβέρνησης οι οποίοι επιχείρησαν να πείσουν τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν, χωρίς αποτέλεσμα. Η αστυνομία ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα ότι η συγκέντρωση ήταν παράνομη και ότι, αν δεν αποχωρούσαν άμεσα, θα συλλαμβάνοντας και θα αναγκάζονταν να πληρώσουν πρόστιμο. Γύρω στις 10, οι αστυνομικοί με τα Τ-shirt όρμηξαν στο πλήθος των διαδηλωτών για να το διαλύσουν.

Καταγγελίες για την εφαρμογή για τον κορονοϊό

Το σκάνδαλο έχει πάρει εθνικές διαστάσεις λόγω της κατάχρησης της εφαρμογής παρακολούθησης για την COVID-19. Αρκετοί πολίτες που ξεκίνησαν να πάνε στην Τσεντσόου για να απαιτήσουν να λυθεί το πρόβλημα με τις καταθέσεις τους και διαπίστωσαν ότι η «κατάσταση υγείας» στην εφαρμογή τους είχε γίνει κόκκινη, εμποδίζοντάς τους να ταξιδέψουν. Ορισμένοι είπαν ότι τους επισκέφθηκαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο που έκαναν check-in και τους «ανέκριναν» για τους λόγους που βρίσκονται στην πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΙΝΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ