Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Συντηρητικό κόμμα θα ανακοινώσει τον διάδοχο του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις 5 Σεπτεμβρίου, μετά τις ψηφοφορίες μεταξύ των μελών του, με βάση τους κανόνες που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από την αποκαλούμενη «Επιτροπή 1922».

Οι υποψήφιοι θα έχουν περιθώριο μόνο μία ημέρα, τη σημερινή (12/7), για να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους και οι ψηφοφορίες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη μέχρι να μείνουν μόνο οι επικρατέστεροι δύο, κάτι που ενδεχομένως να γίνει μέχρι την Δευτέρα. Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να εξασφαλίσει προηγουμένως τη στήριξη τουλάχιστον 20 βουλευτών. Μέχρι σήμερα, 11 στελέχη του κόμματος έχουν ανακοινώσει ότι θα θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του.

Μεταξύ των φαβορί στην κούρσα για την ηγεσία είναι ο Ρίσι Σουνάκ και ο Σατζίντ Τζαβίντ, των οποίων οι αποχωρήσεις ως υπουργού Οικονομικών και υπουργού Υγείας αντίστοιχα προκάλεσαν τον καταιγισμό περισσότερων από 60 κυβερνητικών παραιτήσεων. Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας και ο διάδοχος του Σουνάκ Ναντίμ Ζαχάουι είναι επίσης υποψήφιοι. Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ φέρεται να σκέφτεται επίσης να θέσει υποψηφιότητα.

Δεν υποστηρίζει κανέναν υποψήφιο ως διάδοχό του ο Μπόρις Τζόνσον

Χθες, ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε να υποστηρίξει οποιονδήποτε υποψήφιο διεκδικούσε να τον αντικαταστήσει ως πρωθυπουργό της Βρετανίας, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τότε που αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Ο 58χρονος ηγέτης ανακοίνωσε την παραίτησή του από αρχηγός του Συντηρητικού κόμματος την περασμένη Πέμπτη, αλλά παραμένει στην Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Ο Τζόνσον ρωτήθηκε ευθέως εάν θα υποστήριζε κάποιον διάδοχο. «Η δουλειά του πρωθυπουργού σε αυτή τη φάση είναι να αφήσει το κόμμα να αποφασίσει και να συνεχίσει να υλοποιεί τα έργα που δεσμευτήκαμε να υλοποιήσουμε», απάντησε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA