Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις πρώτες έγχρωμες εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb  παρουσιάζει η NASA, σε ειδική τηλεοπτική μετάδοση. Οι νέες, εκθαμβωτικές εικόνες από το αχανές διάστημα θα μεταδοθούν live ώστε να έχει πρόσβαση σε αυτά ο κάθε άνθρωπος από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: NASA: Παγκόσμιο δέος για τις φωτογραφίες από το James Webb - X-files συνωμοσία «βλέπει» το Twitter

Πρόκειται για περισσότερα κομμάτια από το υλικό που συνέλεξε το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, το μεγαλύτερο και ισχυρότερο τροχιακό παρατηρητήριο που εκτοξεύτηκε ποτέ.

Ήδη χθες αργά το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε στη δημοσιότητα μία από αυτές τις πρώτες εικόνες, η οποία αποτελεί την βαθύτερη και καλύτερης ποιοτητας υπέρυθρη "φωτογραφία" του μακρινού σύμπαντος που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει η NASA σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για εικόνα του γαλαξιακού σμήνους SMACS 0723 όπως εμφανιζόταν πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια, που είναι γεμάτη λεπτομέρειες:

«Χιλιάδες γαλαξίες, μεταξύ των οποίων τα πιο αχνά αντικείμενα που έχουν ποτέ παρατηρηθεί με υπέρυθρες, εμφανίστηκαν στο οπτικό πεδίο του Webb για πρώτη φορά. Αυτό το κομμάτι του αχανούς σύμπαντος καλύπτει ένα μέρος του ουρανού στο μέγεθος περίπου ενός κόκκου άμμου που κρατά σε απόσταση χειρός κάποιος στο έδαφος». Η εικόνα αποτελεί ουσιαστικά μία σύνθεση εικόνων που τραβήχτηκαν σε διάφορα μήκη κύματος επί 12,5 ώρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA