Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αρχές στην Πολιτεία της Ιντιάνα ανακοίνωσαν ότι διεξάγουν έρευνα σε βάρος μιας γυναικολόγου η οποία βοήθησε ένα 10χρονο κορίτσι να κάνει άμβλωση, αφού έμεινε έγκυος έπειτα από βιασμό. Η γιατρός Κέιτλιν Μπέρναρντ ανέφερε στις αρχές Ιουλίου σε πολλά μέσα ενημέρωσης ότι δέχτηκε το παιδί στην Ιντιανάπολις αφού επικοινώνησε μαζί της ένας συνάδελφός της από το Οχάιο. Σε αυτήν την Πολιτεία, που συνορεύει με την Ιντιάνα, απαγορεύεται η άμβλωση έπειτα από την έκτη εβδομάδα της κύησης. Η 10χρονη, που βιάστηκε τον Μάιο από έναν άνδρα ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη, είχε ξεπεράσει την 6η εβδομάδα και για αυτό πήγε στην Ιντιάνα, όπου οι αμβλώσεις παραμένουν νόμιμες μέχρι και την 21η εβδομάδα της κύησης.

Διαβάστε ακόμη: Μάριο Ντράγκι: Τα δύο πιθανά σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Ιταλία μετά την παραίτηση Ντράγκι

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικανοί που έχουν την πλειοψηφία στην Ιντιάνα, εξετάζουν με τη σειρά τους το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν πλήρως αυτήν την ιατρική πράξη. Εν αναμονή, ο γενικός εισαγγελέας εξαπέλυσε επίθεση στη Δρ Μπέρναρντ, κατηγορώντας την ότι δεν ενημέρωσε τις αρχές για την περίπτωση της μικρής, όπως ήταν υποχρεωμένη να κάνει βάσει του νόμου περί παιδεραστίας.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Έχουμε αυτήν την ακτιβίστρια υπέρ των αμβλώσεων, που παριστάνει τη γιατρό και είναι γνωστό ότι δεν υποβάλει τις καταγγελίες που απαιτούνται», είπε ο Τοντ Ροκίτα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Επομένως, συλλέγουμε πληροφορίες, αποδείξεις, και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους», συνέχισε, απειλώντας να ανακαλέσει την επαγγελματική άδεια της γιατρού εφόσον διαπιστωθεί ότι «δεν μας είχε ενημερώσει».

Την τραγική ιστορία της 10χρονης επικαλέστηκε την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να καταγγείλει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις. «Δέκα χρονών! Βιασμένη, έγκυος έξι εβδομάδων, ήδη τραυματισμένη και αναγκασμένη να πάει σε άλλη Πολιτεία!» σχολίασε.

Μέχρι την Τρίτη, οπότε συνελήφθη ένας ύποπτος, ο συντηρητικός Τύπος και πολλοί αξιωματούχοι του Οχάιο αμφισβητούσαν αυτήν την ιστορία, θεωρώντας ότι δεν ήταν αλήθεια. Τώρα, υποστηρίζουν ότι όσοι υπερασπίζονται το δικαίωμα στην άμβλωση «χρησιμοποιούν» το κορίτσι για να προωθήσουν την ατζέντα τους. Κάποιοι καταλόγισαν ευθύνες στη μεταναστευτική πολιτική του προέδρου Μπάιντεν, επειδή ο συλληφθείς είναι παράτυπος μετανάστης από τη Γουατεμάλα.

«Αυτή η φρικτή κατάσταση προκλήθηκε από τους μαρξιστές, τους σοσιαλιστές και εκείνους στον Λευκό Οίκο που τάσσονται υπέρ των άναρχων συνόρων», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός εισαγγελέας της Ιντιάνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA