ΔΙΕΘΝΗ
14/07/2022 22:46

Γαλλία: Σε πύρινο κλοιό τα δάση της - Στέλνει βοήθεια η Ελλάδα

Η Γαλλία έχει να αντιμετωπίσει δασικές πυρκαγιές που καίνε στο διαμέρισμα Gironde, ενώ δέχεται υψηλή επιχειρησιακή πίεση λόγω του καύσωνα στα νότια της χώρας - Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα με 2 Canadair

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γαλλία: Σε πύρινο κλοιό τα δάση της - Στέλνει βοήθεια η Ελλάδα
Γαλλία: Σε πύρινο κλοιό τα δάση της - Στέλνει βοήθεια η Ελλάδα
Ανάγνωση:

Με δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair (CL415) ενισχύει η χώρα μας τη Γαλλία, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών ζητήθηκε από την ίδια τη Γαλλία, η οποία ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει να αντιμετωπίσει δασικές πυρκαγιές που καίνε στο διαμέρισμα Gironde, ενώ δέχεται υψηλή επιχειρησιακή πίεση λόγω του καύσωνα στα νότια της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, τραυματίστηκε πυροσβέστης στην Κάρυστο

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα και τα 2 Canadair θα πετάξουν από τη Θεσσαλονίκη στην Gironde προκειμένου να επιχειρήσουν στις μεγάλες πυρκαγιές. Υπενθυμίζεται πως στο Gironde της Γαλλίας έχουν καεί περισσότερα από 27.000 στρέμματα δάσους.

Παραμονές της Ημέρας της Βαστίλης, της εθνικής γιορτής της Γαλλίας, η περιφέρεια της Gironde απαγόρευσε τα πυροτεχνήματα μέχρι την Δευτέρα σε πόλεις και χωριά κοντά σε δάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΑΛΛΙΑ ΦΩΤΙΑ CANADAIR
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ