Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία εντυπωσιακή, αλλά και δραματική στιγμή χάρισαν κτηνίατροι στην Ταϊλάνδη που έκαναν ΚΑΡΠΑ σε μια ελεφαντίνα για να τη σώσουν την ώρα που και το ελεφαντάκι της κινδύνευε, καθώς είχαν εγκλωβιστεί σε φρεάτιο στο Εθνικό Πάρκο Khao Yai, στα κεντρικά της χώρας. Ενα βίντεο δείχνει μια ομάδα κτηνιάτρων, προσωπικού του εθνικού πάρκου και εθελοντών να διασώζουν με επιτυχία το μωρό ελέφαντα και τη μητέρα του που έπεσαν στο φρεάτιο και ενώ η διάσωση έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή.

Διαβάστε ακόμη: Κίμι Ραϊκόνεν: «Βάθρο» για τον πιλότο της Formula που ξεδίψασε σκύλο σε κλειδωμένο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα

Οι κτηνίατροι και το προσωπικό του πάρκου, αλλά και ένας εκσκαφέας βοήθησαν στην ανάνηψη, όταν οι ελέφαντες έπεσαν σε μια τρύπα αποχέτευσης στην άκρη του δρόμου. «Ήταν αδύνατο να πλησιάσω το μωρό, ενώ η μητέρα του ήταν κοντά, οπότε της δώσαμε τρεις δόσεις ηρεμιστικών, αλλά εκείνη πήγε προς το μωρό της πριν λιποθυμήσει και χτύπησε το κεφάλι της», είπε η Δρ Chananya Kanchanasarak, κτηνίατρος του τμήματος εθνικού πάρκου Khao Yai.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η ταλαιπωρημένη μητέρα στεκόταν πάνω από τη μικρό της, σύμφωνα με το προσωπικό του εθνικού πάρκου, αλλά λίγο αργότερα έπεσε και αυτή μέσα στην τρύπα. Οι διασώστες χρησιμοποίησαν τον ανυψωτικό βραχίονα τοποθετημένο σε φορτηγό για να τραβήξουν τη μητέρα έξω πριν ανέβουν πάνω της για να πραγματοποιήσουν ταυτόχρονη καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) καθώς ένας εκσκαφέας απομάκρυνε τη λάσπη από την τρύπα ούτως ώστε το ανήσυχο ελεφαντάκι να βγει έξω.

Το μωρό έτρεξε και άρχισε να θηλάζει τη μητέρα του, η οποία σύντομα ανέκτησε τις αισθήσεις της, και τότε και οι δύο επέστρεψαν πίσω στην άγρια φύση. Η ομάδα χρειάστηκε περισσότερες από τρεις ώρες για να ολοκληρώσει την επιχείρηση διάσωσης. Η Δρ. Chananya είπε ότι ήταν «μία από τις πιο αξέχαστες διασώσεις που έχουμε κάνει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA