Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα περνά και από την κουζίνα! Με πρωτοσέλιδο θέμα της η τουρκική εφημερίδα Al Aksam βάζει στο στόχαστρό της παραδοσιακά φαγητά όπως το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί που είναι ευρύτατα διαδεδομένα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν: Ζήτησε από τον Εμανουέλ Μακρόν το αντιαεροπορικό σύστημα SAMPT

Κεντρικό θέμα της εφημερίδας, είναι εάν το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί είναι τουρκικά ή ελληνικά πιάτα. Φιλοξενεί μάλιστα και αναλυτές που επιχειρηματολογούν υπέρ της τουρκικής προέλευσης των δύο πιάτων λέγοντας: «Οι Ελληνες διεκδικούν την κουζίνα μας», όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Τονίζουν ότι οι ισχυρισμοί των Ελλήνων πως τα δύο φαγητά είναι ελληνικά δεν ευσταθούν και αναλύουν ότι είναι δημιουργίες της τουρκικής κουζίνας. «Μετά τον μπακλαβά και το τζατζίκι, η Ελλάδα οικειοποιείται το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί» γράφει η εφημερίδα. Επίσης, σημειώνουν ότι «γνωστές ιστοσελίδες με συνταγές στην Ελλάδα χαρακτηρίζουν ως ελληνικό φαγητό το ιμάμ μπαϊλντί, που σημαίνει 'ο ιμάμης λιποθύμησε'».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA