Μενού
  • Α-
  • Α+

«Γονατίζει» τους Τούρκους καταναλωτές το τρελό «ράλι» της ακρίβειας στη γειτονική χώρα καθώς οι τιμές σε βασικά αγαθά έχουν εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ, οι τεράστιες αυξήσεις έχουν «εκτοξεύσει» τις τιμές σε πατάτες, λεμόνια και κρεμμύδια -μεταξύ άλλων αγαθών- με τις αυξήσεις να φτάνουν μέχρι και το 640% μέσα σε λίγους μήνες!

Την αγανάκτηση τους για τις απίστευτες αυξήσεις που έχουν γίνει σε βασικά προϊόντα εκφράζουν Τούρκοι πολίτες. Αναλυτικά: «Η τιμή της πατάτας και του κρεμμυδιού  είναι σαν του χρυσού. Κοιτάζουμε τις τιμές και απορούμε. Κάποτε η πατάτα ήταν το φαγητό του φτωχού. Σήμερα με τέτοιες τιμές δεν αγόρασα καν», τόνισε μια νοικοκυρά της χώρας. «Δεν χαμογελάει έστω ένας άνθρωπος που έρχεται στη λαϊκή. Χάλασε η ψυχολογία του, η ισορροπία του κόσμου. Ντρεπόμαστε να πουλήσουμε αυτά τα προϊόντα σε αυτές τις τιμές» ανέφερε χαρακτηριστικά πωλητής σε λαϊκή αγορά περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση της αγοράς στην Τουρκία.

Ετσι, την ώρα που οι προκλητικές «κορόνες» κατά της Ελλάδας συνεχίζονται αμείωτες, το πραγματικό πρόβλημα των Τούρκων εξακολουθεί να είναι η οικονομία, με τους αναλυτές να προβλέπουν πως αυτή θα είναι και ο βασικός παράγοντας που θα κρίνει και τις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία.

Πατάτες και λεμόνια: Πόσο πωλούνταν πέρυσι και πόσο φέτος

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 247newsbulletin.com, οι πατάτες στην Τουρκία πωλούνταν πέρυσι 70 λεπτά ενώ φέτος πωλούνται 5 λίρες. Τα κρεμμύδια πέρυσι πωλούνταν 60 λεπτά και φέτος κοστίζουν τουλάχιστον 5 λίρες. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι μπορεί κανείς να βρει στις λαϊκές αγορές τις πατάτες σε 12,95 λίρες και τα κρεμμύδια σε 9,75 λίρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA