ΔΙΕΘΝΗ
18/07/2022 17:46

Τουρκία: Η ακρίβεια «γονατίζει» τους καταναλωτές – Αυξήσεις έως και 640% σε πατάτες και κρεμμύδια

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καταναλωτές στην Τουρκία από τις τιμές σοκ σε βασικά αγαθά - Είναι χαρακτηριστικό πως οι τιμές στις πατάτες, τα λεμόνια και τα κρεμμύδια έχουν αυξηθεί μέσα σε λίγους μήνες έως και... 640%!

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τουρκία: Η ακρίβεια «γονατίζει» τους καταναλωτές – Αυξήσεις έως και 640% σε πατάτες και κρεμμύδια
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

«Γονατίζει» τους Τούρκους καταναλωτές το τρελό «ράλι» της ακρίβειας στη γειτονική χώρα καθώς οι τιμές σε βασικά αγαθά έχουν εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ, οι τεράστιες αυξήσεις έχουν «εκτοξεύσει» τις τιμές σε πατάτες, λεμόνια και κρεμμύδια -μεταξύ άλλων αγαθών- με τις αυξήσεις να φτάνουν μέχρι και το 640% μέσα σε λίγους μήνες!

Την αγανάκτηση τους για τις απίστευτες αυξήσεις που έχουν γίνει σε βασικά προϊόντα εκφράζουν Τούρκοι πολίτες. Αναλυτικά: «Η τιμή της πατάτας και του κρεμμυδιού είναι σαν του χρυσού. Κοιτάζουμε τις τιμές και απορούμε. Κάποτε η πατάτα ήταν το φαγητό του φτωχού. Σήμερα με τέτοιες τιμές δεν αγόρασα καν», τόνισε μια νοικοκυρά της χώρας. «Δεν χαμογελάει έστω ένας άνθρωπος που έρχεται στη λαϊκή. Χάλασε η ψυχολογία του, η ισορροπία του κόσμου. Ντρεπόμαστε να πουλήσουμε αυτά τα προϊόντα σε αυτές τις τιμές» ανέφερε χαρακτηριστικά πωλητής σε λαϊκή αγορά περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση της αγοράς στην Τουρκία.

Ετσι, την ώρα που οι προκλητικές «κορόνες» κατά της Ελλάδας συνεχίζονται αμείωτες, το πραγματικό πρόβλημα των Τούρκων εξακολουθεί να είναι η οικονομία, με τους αναλυτές να προβλέπουν πως αυτή θα είναι και ο βασικός παράγοντας που θα κρίνει και τις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία.

Video Loading...

Πατάτες και λεμόνια: Πόσο πωλούνταν πέρυσι και πόσο φέτος

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 247newsbulletin.com, οι πατάτες στην Τουρκία πωλούνταν πέρυσι 70 λεπτά ενώ φέτος πωλούνται 5 λίρες. Τα κρεμμύδια πέρυσι πωλούνταν 60 λεπτά και φέτος κοστίζουν τουλάχιστον 5 λίρες. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι μπορεί κανείς να βρει στις λαϊκές αγορές τις πατάτες σε 12,95 λίρες και τα κρεμμύδια σε 9,75 λίρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΙΜΕΣ ΑΓΟΡΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ