ΔΙΕΘΝΗ
20/07/2022 08:57

Ιαπωνία - Σίνζο Αμπε: Στις 27 Σεπτεμβρίου η επίσημη τελετή κηδείας του με τιμές από το κράτος

Η επίσημη τελετή κηδείας στον δολοφονηθέντα πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Nippon Budokan που κατασκευάστηκε το 1964 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ιαπωνία - Σίνζο Αμπε: Στις 27 Σεπτεμβρίου η επίσημη τελετή κηδείας του με τιμές από το κράτος
(Πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Για τις 27 Σεπτεμβρίου προγραμματίζει η Ιαπωνία μία επίσημη τελετή κηδείας με την απόδοση τιμών από το κράτος στον πρώην πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε, όπως δήλωσε σήμερα, ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης, αλλά και μία ηγετική πηγή του κυβερνώντος κόμματος. Ο Αμπε δολοφονήθηκε πρόσφατα, ενώ εκφωνούσε μία προεκλογική ομιλία. Μία επίσημη απόφαση αναμένεται ότι θα ληφθεί σε μία συνεδρίαση της κυβέρνησης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, πρόσθεσαν οι δύο πηγές.

Διαβάστε ακόμη: Σίνζο Άμπε: Η μητέρα του δολοφόνου ήταν μέλος της Εκκλησίας της Ενοποίησης

Η τελετή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Nippon Budokan που κατασκευάστηκε το 1964 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και από τότε φιλοξενεί δημοφιλείς αθλητικές διοργανώσεις και συναυλίες, ενώ στο ίδιο στάδιο πραγματοποιείται και η ετήσια τελετή μνήμης για τους νεκρούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις 15 Αυγούστου.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο 67χρονος Άμπε θα πρέπει να κηδευτεί με επίσημες τιμές από το κράτος, σε αναγνώριση του γεγονότος ότι διατέλεσε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, αλλά και για τη συνεισφορά του στην χώρα του, αλλά και παγκοσμίως.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε ιδιωτική τελετή της κηδείας του Σίνζο Αμπε, κατά την οποία, εκατοντάδες Ιάπωνες είχαν κατακλύσει τον ναό Ζοτζότζι για να αποτίσουν φόρο τιμής στον άνδρα που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της Ιαπωνίας και υπήρξε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΙΝΖΟ ΑΜΠΕ ΙΑΠΩΝΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΗΔΕΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ