ΔΙΕΘΝΗ
20/07/2022 21:26

Ιταλία: Πέντε Αστέρια, Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα ρίχνουν την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι

Οπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία θα «πέσει» αφού τα Πέντε Αστέρια, η Λέγκα και το Φόρτσα Ιτάλια δεν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης - Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν με σαφήνεια ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός  θα επιστρέψει στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, για να επιβεβαιώσει την παραίτησή του

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ιταλία: Πέντε Αστέρια, Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα ρίχνουν την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι
Πηγή: AP
Ανάγνωση:

Οπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία θα «πέσει» αφού τα Πέντε Αστέρια, η Λέγκα και το Φόρτσα Ιτάλια δεν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης. Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν με σαφήνεια ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός θα επιστρέψει στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, για να επιβεβαιώσει την παραίτησή του.

Διαβάστε ακόμη: Μάριο Ντράγκι: Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης – Απέρριψε τα αιτήματα Κεντροδεξιάς και Πέντε Αστέρων

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, η απόφαση του Ντράγκι για παραίτηση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε επειδή αρνήθηκαν να του τη δώσουν τα Πέντε Αστέρια και τα δύο κόμματα της κεντροδεξιάς. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μην εξασφαλιστεί ούτε ο κατώτατος απαιτούμενος αριθμός (50% των γερουσιαστών συν ένας) για να μπορέσει η ψηφοφορία αυτή να θεωρηθεί έγκυρη.

Video Loading...

Το πρωί της Τετάρτης, πάντως, ο Ντράγκι είχε αναπτερώσει τις ελπίδες των αγορών για σταθερότητα, ανακοινώνοντας τον έναν όρο που θα τον κρατούσε στην κυβέρνηση. «Ο μόνος τρόπος, αν θέλουμε να παραμείνουμε μαζί, είναι να ανοικοδομήσουμε από την αρχή αυτή τη συμφωνία για την κυβερνητική συμμαχία με θάρρος, αλτρουισμό και αξιοπιστία», δήλωσε ο Ντράγκι στη Γερουσία το πρωί της Τετάρτης (20/7) σηματοδοτώντας την πρόθεσή του να παραμείνει στο τιμόνι της κυβέρνησης, αν αυτή αναγεννηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΤΑΛΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ