Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενας νεαρός άνδρας στο Λαφαγιέτ της Ιντιάνα έχει αναχθεί σε τοπικό ήρωα ύστερα από την ομολογουμένως ηρωική του προσπάθεια να βγάλει πέντε παιδιά από το φλεγόμενο σπίτι τους. Ο Νικ Μπόστιτς, ντελιβεράς στο επάγγελμα δεν δίστασε όταν είδε την οικογένεια να κινδυνεύει και χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι για να σώσει πέντε παιδιά, ηλικίας 1 έως 18 ετών.

Περιγράφοντας το ανδραγάθημά του, ο Μπόστιτς λέει ότι άρπαξε το τελευταίο παιδί στη δεύτερη είσοδό του, έσπασε ένα παράθυρο και κατέβηκε δύο ορόφους κάτω από το έδαφος με το παιδί στην αγκαλιά του. «Αν μου δινόταν η ευκαιρία και έπρεπε να το κάνω, θα το έκανα ξανά», είπε ο 25χρονος που μίλησε στα περισσότερα αμερικανικά δίκτυα. «Ηξερα τι διακινδύνευα. Γνώριζα ότι το επόμενο δευτερόλεπτο θα μπορούσα να χάσω τη ζωή μου. Αλλά κάθε δευτερόλεπτο μετρούσε».

Η διάσωση ξεκίνησε όταν ο Μπόστιτς έφυγε από το σπίτι για να πάρει βενζίνη για το όχημά του εκείνο το βράδυ. Καθώς δεν είχε μαζί του το κινητό του, ο Μπόστιτς δεν είχε την ευκαιρία να καλέσει την Πυροσβεστική όταν είδε το διώροφο σπίτι να φλέγεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

«Σταμάτησε αμέσως στο δρόμο, πέταξε το αυτοκίνητό του με την όπισθεν», ανέφερε η Αστυνομία του Λαφαγιέτ σε δήλωση της. «Ηξερε ότι έπρεπε να δράσει». Πηγαίνοντας στο πίσω μέρος του σπιτιού και βρίσκοντας μια ξεκλείδωτη πόρτα, «άρχισε να φωνάζει μέσα, προσπαθώντας να ειδοποιήσει τους ενοίκους ότι το σπίτι φλεγόταν», είπε η Αστυνομία. «Δεν έλαβε απάντηση και σκέφτηκε το ενδεχόμενο να είχαν ήδη εκκενωθεί όλοι». «Μην εκμεταλλευόμενος την πιθανότητα ότι κάποιος θα μπορούσε να είναι ακόμα μέσα, αποφάσισε να μπει», πρόσθεσαν.

«Ο,τι κι αν τον έφερε εκεί εκείνη τη στιγμή», είπε ο Ντέιβιντ Μπάρετ, ο οποίος ήταν σε βραδινή έξοδο με τη σύζυγό κι άφησε τη 18χρονη τους, Seionna, να φροντίζει τα τρία αδέρφια της και τη φίλη της αδερφής της, «νιώθω ότι αυτός έστειλε ο Θεός. Έσωσε κάτι που ήταν ανεκτίμητο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA