Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κινεζική μητρόπολη Γουχάν έχει κλείσει μια συνοικία σχεδόν ενός εκατομμυρίου πολιτών μετά τον εντοπισμό τεσσάρων ασυμπτωματικών κρουσμάτων κορονοϊού, συνεχίζοντας την πολιτική της Κίνας για «μηδενικό Covid». Χώροι διασκέδασης,  συμπεριλαμβανομένων μπαρ, κινηματογράφων και ιντερνετικών καφέ, μικρές κλινικές και αγορές γεωργικών προϊόντων έκλεισαν. Τα εστιατόρια και οι μεγάλες συγκεντρώσεις, από παραστάσεις έως συνέδρια, επίσης ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Όλοι οι χώροι λατρείας έκλεισαν και οι θρησκευτικές δραστηριότητες απαγορεύτηκαν, όπως και τα φροντιστήρια και τα τουριστικά αξιοθέατα, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη: Ελευθερία Αρβανιτάκη: Θετική στον κορονοϊό - Ανέβαλλε τη συναυλία της στη Χίο

Οι σαρωτικοί περιορισμοί ήρθαν λίγο αφότου οι αρχές της περιοχής Jiangxia ανακοίνωσαν την ανακάλυψη τεσσάρων ασυμπτωματικών λοιμώξεων αργά την Τρίτη. Δύο εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια τακτικών τεστ, ενώ τα άλλα δύο βρέθηκαν μεταξύ των στενών επαφών τους. 

Οι αρχές εντόπισαν επίσης τέσσερις γειτονιές υψηλού κινδύνου όπου απαγορεύεται στους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Άλλες τέσσερις γειτονιές χαρακτηρίστηκαν ως μεσαίου κινδύνου, που σημαίνει ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Τα μέτρα είχαν στόχο «την περαιτέρω μείωση της ροής ανθρώπων, τη μείωση του κινδύνου διασταυρούμενης μόλυνσης και την επίτευξη δυναμικού μηδενισμού του Covid στο συντομότερο δυνατό χρόνο», ανέφερε η δήλωση των αρχών. 

Η Κίνα ακολουθεί μια στρατηγική «μηδενικού Covid», που περιλαμβάνει μαζικές δοκιμές, αυστηρούς κανόνες απομόνωσης και τοπικά lockdown. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολύ λιγότερους θανάτους από ό,τι σε πολλές άλλες χώρες. Ωστόσο, η στρατηγική αντιμετωπίζει αυξανόμενη αντίθεση καθώς άνθρωποι και επιχειρήσεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA