Μενού
  • Α-
  • Α+

Εμπνευσμένοι από το αντιπολεμικό σύνθημα «Make love, not war» που προέρχεται από τη δεκαετία του '60, όταν και αρκετοί Αμερικανοί εξέφραζαν την αντίθεσή τους στον πόλεμο του Βιετνάμ, αρκετοί πολίτες έχουν… πιαστεί να κάνουν έρωτα μέσα στο Μουσείο Πολέμου, Fort Gerharda στη μικρή πόλη Σβινόουστσιε, στην Πολωνία. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους υπεύθυνους του Μουσείου να εγκαταστήσουν κάμερες ασφαλείας, ώστε να μειωθούν τα περιστατικά.

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Η «επιχείρηση» που... σώζει γάμους από διαζύγια περνάει από το κρεβάτι μιας χήρας

Το μουσείο άνοιξε στο κοινό το 2010 για να αφηγηθεί την ιστορία 300 χρόνων πολέμου στα βόρεια σύνορα της Πολωνίας, ωστόσο οι υπεύθυνοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που δεν είχαν προβλέψει. Τα αφεντικά του μουσείου χρειάστηκε να εγκαταστήσουν κάμερες για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τους ανθρώπους που αναζητούσαν ένα ήσυχο μέρος για να «απολαύσουν» τον έρωτά τους.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, οι υπεύθυνοι του Μουσείου τόνισαν ότι κατανοούν πως οι εκθέσεις μπορεί να προκαλέσουν στους επισκέπτες «ρίγη ενθουσιασμού», αλλά έκαναν έκκληση σε όσους «βράζει το αίμα τους» να είναι πιο... συγκρατημένοι

Η ανάρτηση προειδοποίησε με χιούμορ ότι το μουσείο δεν είναι κατάλληλος χώρος για την «τέχνη της αγάπης», προσθέτοντας ότι τα εκθέματα προέρχονται από μια πιο «συντηρητική και ορθόδοξη» εποχή και τέτοιες σκηνές  τους προκαλούν «δυσφορία».  Τόνισαν επίσης, ότι η παρακολούθηση του μουσείου πρόσφατα εξοπλίστηκε με κάμερες υψηλής ευκρίνειας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA