Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια δημοσιογράφος στην Αλαμπάμα καταγγέλλει πως φρουροί σε φυλακή της νότιας πολιτείας της απαγόρευσαν να καλύψει μια εκτέλεση, το βράδυ της Πέμπτης, λέγοντάς της πως «η φούστα της ήταν πολύ κοντή». Η παραγωγός ειδήσεων για το AL.com, Ivana Hrynkiw Shatara, ανέφερε πως στο Τμήμα Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων, αξιωματικοί της είπαν ότι το ντύσιμό της ήταν «ακατάλληλο» και «πολύ αποκαλυπτικό», και της απαγόρευσαν να παρακολουθήσει μαζί με άλλους δημοσιογράφους την εκτέλεση ενός καταδικασμένου δολοφόνου.

Τελικά, η ίδια αναγκάστηκε να δανειστεί ένα παντελόνι από έναν άνδρα φωτογράφο, το οποίο φόρεσε με τιράντες κάτω από τη φούστα της. Η εταιρεία στην οποία εργάζεται υποβάλλει τώρα επίσημη καταγγελία. «Έχω φορέσει αυτή τη φούστα σε προηγούμενες εκτελέσεις χωρίς κάποιο ανάλογο περιστατικό, στη δουλειά, σε επαγγελματικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα, και πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω από κατάλληλη», είπε η δημοσιογράφος, δηλώνοντας στη New York Post πως η φούστα της έφτανε τέσσερα εκατοστά πάνω από το γόνατό της.

Επέμεινε μάλιστα ότι το ρούχο μπορεί να φαινόταν πιο αποκαλυπτικό επειδή τα πόδια της είναι μακριά. «Με ύψος 1,70 μ. και με τα τακούνια μου, είμαι ψηλή και με μακριά πόδια. Προσπάθησα να τραβήξω τη φούστα μου στους γοφούς μου για να την κάνω πιο μακριά, αλλά μου είπαν ότι και πάλι δεν ήταν κατάλληλη», πρόσθεσε. Ακόμα και όταν φόρεσε το παντελόνι που δανείστηκε, της είπαν ότι τα ανοιχτά τακούνια της ήταν επίσης ακατάλληλα. «Μου είπαν ότι τα παπούτσια μου ήταν επίσης πολύ αποκαλυπτικά... και έπρεπε να αλλάξω παπούτσια.» Έτσι, η δημοσιογράφος πήρε ένα ζευγάρι παπούτσια τένις από το αυτοκίνητό της και κάλυψε το γεγονός.

Μετά το τέλος της εκτέλεσης, η ίδια διαμαρτυρήθηκε δημοσίως, καταγγέλλοντας ότι της φέρθηκαν με άδικο τρόπο. «Αυτή ήταν μια άβολη κατάσταση και ένιωσα αμήχανα που το σώμα μου και τα ρούχα μου αμφισβητήθηκαν σε ένα δωμάτιο γεμάτο ανθρώπους, τους οποίους, ως επί το πλείστον, δεν γνώριζα», ανέφερε. «Κάθισα κάτω, προσπάθησα να σταματήσω να κοκκινίζω και έκανα τη δουλειά μου». Η εταιρεία για την οποία εργάζεται, η Alabama Media Group, σχεδιάζει να στείλει επίσημη καταγγελία στο Τμήμα Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων της Αλαμπάμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA